Apple chystá levný MacBook pro školy. Přijde příští rok?

low cost macbook pro školy

Nedávné zprávy z Tchaj-wanu naznačují, že Apple pracuje na vytvoření cenově dostupné řady MacBooků. Tato zařízení, která mají konkurovat Chromebookům, zejména ve vzdělávacím sektoru, by mohla být uvedena na trh v druhé polovině roku 2024.

Klíčové vlastnosti a odlišnosti

Spolehlivé průmyslové zdroje z DigiTimes uvádějí, že nová řada MacBooků od Apple se bude odlišovat od stávajících řad MacBook Air a Pro. Ačkoli zachovává charakteristický kovový povrch, tato řada použije i další materiály, pravděpodobně s cílem snížit náklady. Šetřit se tak bude i na mechanických součástkách, aby se co nejvíce podařilo snížit cenu. Je tak otázkou, jak moc to postihne životnost nových notebooků.

Spekulace o termínu uvedení

Spekulace mluví o tom, že by se měl nový levný notebook objevit během příštího roku. Současné informace od firem, které Apple dodávají součástky, podporují spíše variantu, kdy budou tato zařízení odhalena až ke konci roku 2024.

Úspěšný průnik Chromebooků do škol

Chromebooky (zejména v USA) zaznamenaly nárůst v oblasti vzdělávání, přičemž dodávky vzrostly z 13,9 milionu v roce 2019 na úctyhodných 33,5 milionu v roce 2021. K tomuto růstu významně přispěla celosvětová pandemie. I po uvolnění opatření spojených s lockdowny zůstávají dodávky Chromebooků vysoké. V poslední době jim dávají přednost zejména vzdělávací instituce, což zastiňuje prodeje iPadů, které jsou v tomto segmentu jedinou dostupnou konkurencí od Apple.

Spekulace a očekávání

Tato zpráva je prvním náznakem, že Apple se vydává do segmentu levnějších MacBooků. Proto by bylo moudré zachovat si jen opatrný optimismus, dokud nebude spekulace potvrzena z více zdrojů.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde