iPhone 16 Pro pravděpodobně nabídne rychlejší 5G připojení

Podle nových informací analytika Jeffa Pu z Haitong International Securities, budou nadcházející modely iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max vybaveny nejnovějším modemem Qualcomm Snapdragon X75. Díky tomu by měly vyšší modely iPhone 16 nabízet rychlejší a efektivnější připojení k 5G sítím ve srovnání s aktuálními modely iPhone.

Rychlejší 5G a podpora 5G Advanced

Modem Snapdragon X75 zahrnuje vylepšené možnosti pro 5G carrier aggregation, což umožňuje rychlejší stahování a odesílání dat ve srovnání s modemem X70 používaným v modelu iPhone 15. Navíc modem X75 podporuje nový standard 5G Advanced, který slibuje zlepšení výkonu 5G prostřednictvím AI/ML a rozšiřuje 5G na více zařízení.

Apple pravděpodobně bude prezentovat modely iPhone 16 Pro s funkcí „5G Advanced“, podobně jako model iPhone 6s získal podporu „LTE Advanced“ v roce 2015.

Efektivnější návrh 5G modemu

Podle zprávy od The Verge zabírá 5G přijímač-modul X75 na základní desce o 25% méně místa a spotřebuje až o 20% méně energie ve srovnání s předchozími designy. To by mělo umožnit lepší výdrž baterie a více vnitřního prostoru.

Pouze Pro modely budou mít nový modem

Analytik Pu věří, že pouze modely iPhone 16 Pro a Pro Max budou vybaveny modemem X75, zatímco nižší modely iPhone 16 a 16 Plus budou dále používat X70. To by byla změna oproti typické strategii Apple, kdy všechny nové modely iPhone měly stejný modem.

Spuštění až v září 2024

Očekává se, že Apple představí svou řadu iPhone 16, včetně modelů Pro s modemem Snapdragon X75, v září 2024. Detaily se mohou změnit až do uvedení produktu na trh.

Apple vyvíjí vlastní 5G modem

Ačkoliv Apple nedávno prodloužil svou dohodu s Qualcommem o 5G modemy do roku 2026, firma údajně vyvíjí svůj vlastní vlastní 5G modem již od roku 2018. Údajně se však setkala s několika výzvami. Očekává se, že svůj modem představí nejdříve v roce 2025.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde