Apple event 2023: Co víme a co očekáváme od iPhone 15

apple event Wanderlust iphone 15

Apple oficiálně oznámil podrobnosti o své keynote, která se má konat 12. září. Na této akci se očekává představení iPhonů pro rok 2023, nových Apple Watch a možná i aktualizovaných AirPods. Událost vzbudila významný zájem. Stránka Apple s událostmi byla aktualizována s podrobnostmi, vyzývajícími uživatele, aby sledovali událost „12.9. v 10:00 hod. PT“ (18:00 našeho času), ať už online na apple.com nebo prostřednictvím aplikace Apple TV. Je zde také praktické tlačítko pro přidání události do osobního kalendáře.

Náhled do designu

Zajímavým designovým prvkem na stránce akce je mistrovsky vytvořené logo Apple, které ukazuje kombinaci černé, modré, šedé a náznaky stříbrného zlata. Spekuluje se, že tyto barvy by mohly představovat odstíny nadcházejícího iPhone 15 Pro. Zvláště zlatý odstín je předmětem debat, protože od iPhone Xs v roce 2018 nebyl zlatý iPhone Pro. Jemné světelné částečky vycházející z loga naznačují možný matný povrch pro iPhone 15 Pro, což by byl rozdíl oproti předchozím lesklým rámečkům ze nerezové oceli.

Absence očekávané AR animace

Fanoušci Apple by mohli cítit mírné zklamání letos. Společnost obvykle představuje poutavou AR animaci pro takové akce, ale tentokrát se zdá, že chybí. Nicméně živá grafika stránky akce by mohla tento nedostatek kompenzovat.

Speciální hashtagy a marketingové snahy

Mezi inovativní marketingové strategie Apple patří vytváření unikátních hashflagů pro Twitter (nyní sociální síť X), nebo jak se nyní říká, hasmoji. Greg Joswiak, viceprezident Apple pro marketing, nedávno tweetnul s hashtagem představujícím nadcházející událost, doprovázeným logem Apple, které odpovídá barevné paletě události.

Spekulace kolem iPhone 15 Pro Max

S finalizovaným datem akce a očekávaným datem vydání 22. září se šíří spekulace. Zprávy naznačují, že prodeje Apple zažily pokles v posledních čtvrtletích. Nové modely iPhone a Apple Watch, by v kombinaci s Vánoční sezónou měly podpořit obnovu růstu společnosti. Mnoho spekulací také zahrnuje iPhone 15 Pro Max, naznačující inovace, jako je periskopická čočka. Objevují se ale i obavy z nedostatku výrobní kapacity, ale jak jsme informovali dříve, nemělo by dojít k velkému zpoždění.

Zvěsti o pátém iPhone

Šíří se zvěst o možné páté variantě iPhone. Tato údajná verze, nazývaná iPhone 15 Ultra, by mohla disponovat až 2TB úložištěm, což by předčilo iPhone 15 Pro Max. Avšak je zde skepse ohledně přidání další varianty do modelové řady.

Shrnutí

Navzdory spekulacím očekáváme spíše jen 4 varianty iPhone 15. Letošní vylepšení oproti loňský modelům nejspíš nebudou nijak zásadní, ale možná Apple překvapí. Sledujte nás pro další aktuální informace.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde