Jak poznat fake airpods?

airpods pro fake jak poznat

Klíčem k rozpoznání fake AirPods nebo AirPods Pro jsou drobné detaily. Vybrali jsme několik běžně dostupných a porovnali je s pravými AirPods Pro, abyste se mohli lépe chránit před podvodem s padělanými sluchátky Apple.

Bazary i méně známé obchody jsou zaplaveny levnými fake Airpods

Trh je zaplaven falešnými sluchátky AirPods a AirPods Pro. Vzhledem k neuvěřitelné popularitě sluchátek Apple to nepřekvapuje. Staly se dostupnými prostřednictvím pochybných webových stránek třetích stran i stránek pro osobní prodej.

Nejprve se podíváme na padělky AirPods Pro, abychom poukázali na všechny detaily, na které si musíte dát pozor.

vlevo: fake, vpravo:originál

Je to také skvělý příklad toho, jak dobře mohou podvodníci napodobit mnoho softwarových funkcí a hardwaru společnosti Apple.

Balení Airpods

Když nám sluchátka dorazila, na první podhled nevypadala jako obvyklá sluchátka AirPods. Když jste otevřeli lacině vypadající krabici, uvnitř se nacházela zapečetěná krabička AirPods. Už to je varovný signál, že se jedná o fake.

Před otevřením krabičky AirPods Pro jsme si všimli, že plastový obal není oblepený folií. Smršťovací fólie společnosti Apple je kolem krabičky pevně utažená, zatímco falešná verze je tenčí a místy pytlovitá. Znovu se objevilo táhlo pro snadné otevírání, které používá Apple.

Samotná krabice je až nápadně podobná té od Applu, i když není tak tlustá, což způsobuje, že se boky mírně prohýbají. Uvnitř najdete všechny obvyklé věci: manuál, kabel Lightning a samotná sluchátka.

Všimli jsme si, že manuál je vytištěn na tenčím papíře než originální verze. Přibalený kabel Lightning je také nedokonale zabalený.

Hardware sluchátek AirPods

vlevo: fake, vpravo:originál

Pokud se podíváte na samotná sluchátka, rozdíly jsou stejně obtížně rozeznatelné. Abychom identifikovali padělek, musíme se všímat i těch nejmenších detailů.

Kontrola kvality Applu při výrobě hardwaru je velmi přísná. Na nabíjecí krabičce fake Airpods Pro si proto zkontrolujte jestli je zadní tlačítko v jedné rovině s pouzdrem jako u oficiální verze. Vnitřní strana pouzdra a každé sluchátko jsou u padělku potištěny tmavším inkoustem, než jaký používá Apple.

vlevo: fake, vpravo:originál

Spodní krytka pod nabíjecími kontakty na padělcích není tak hladká a je na ní vidět šev od formy. Každý ze špuntů do uší je o něco tužší než silikon, který používá Apple.

vlevo: fake, vpravo:originál

Tyto detaily jsou tak nepatrné, že pokud vedle sebe nemáte oficiální sadu AirPods Pro pro porovnání, možná to nikdy nepoznáte. Nejlepším poznatkem je, že pokud uvidíte cokoli, co vypadá nepatřičně, měli byste být k jeho původu skeptičtí.

Software a funkce


Odborně vyrobené padělky mohou po softwarové stránce napodobovat téměř všechny funkce společnosti Apple. Přesto si ukážeme, co je možné zkontrolovat.

Po otevření falešného pouzdra AirPods Pro se zobrazí vyskakovací okno stejně jako u pravého pouzdra. Dříve to byla identifikační funkce, která byla k dispozici pouze u pravých AirPods.

Po spárování se zobrazí v Ovládacím centru, v aplikaci Nastavení a vypadají jako pravé. Pokud zkopírujete sériové číslo, i to bylo paděláno. Když ho zadáte na webu společnosti Apple, bude se psát, že jde o skutečné sériové číslo, ačkoli platnost pokrytí vypršela.

U této konkrétní sady falešných sluchátek AirPods Pro je jedním z hlavních problémů to, že aktivní potlačení hluku nefunguje. V Ovládacím centru můžete přepínat mezi režimy vypnuto, ANC a průhlednost, ale sluchátka nebudou reflektovat, co jste si vybrali.

To neznamená, že všechny padělky mají nefunkční ANC. ANC se objevuje i v levných sluchátkách, takže jen částečně funkční nebo nefunkční ANC s pouhou možností přepínaná jsou jistými znaky padělků.

Kde levně koupit AirPods Pro?

Nejlepší způsob, jak si zajistit, že kupujete pravé AirPods, a přitom si zajistit nejvýhodnější cenu, je objednat si je u autorizovaného prodejce Apple.

Autorizovaní prodejci produktů Apple jsou například:

2 KOMENTÁŘE

    • Zdravím, tato chyba se vyskytuje u pravých AirPods. V nastavení AirPods (po připojení) by mělo jít vypnout zvuky. Pokud máte volbu vypnutí zašedlou, pak to může být složitější. Někdy se podaří vyřešit resetováním AirPods a následným opětovným spárováním s iPhone. Pokud to nepomůže, tak se někdy uživatelům osvědčilo sluchátka připojit kabelem k MacBooku a následně šlo zvuky v nastavení AirPods vypnout.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde