Top 10 her zdarma pro Mac

10 her na mac zdarma

Hraní na Macu se opět vrací, díky čipům Apple Silicon. Přestože Apple historicky neprojevoval velký zájem o hry na Mac, což omezovalo rozsah špičkových her ve srovnání s PC a konzolemi, uživatelé Macu mají stále přístup k široké škále zábavných bezplatných her. Přechod na 64bitový macOS Catalina (10.15) vedl k ukončení mnoha 32bitových her a na platformě Steam je stále mnoho her nekompatibilních s aktuálními verzemi macOS. Existuje však několik her zdarma, které nabírají na popularitě.

Obsah článku

V prvních kapitolách článku se podíváme na to, jak vlastně hry zdarma fungují. Následně se podíváme na kompatibilitu her z iPadu na Mac a poté na samotný výběr TOP 10 her zdarma na Mac:

Jak fungují hry zdarma

Jak jistě tušíte, tak nic není nikdy tak úplně zdarma. To znamená, že i bezplatné hry jejich tvůrci nějak monetizují. Neznamená to však, že zrovna vy musíte být ti, kteří nakonec zaplatí.

Hry „Free to play“ (dále F2P) lze stáhnout zdarma a monetizují se prostřednictvím nákupů ve hře. Ačkoli výběr na Mac App Store je omezený, platformy jako Steam, Epic a Gog.com poskytují širší škálu bezplatných her pro Mac. Je důležité být opatrný u her, které vytvářejí nátlak na drahé nákupy v aplikaci, což je častý případ karetních her.

Hry z iPadu rozjedete i na Mac

Už jsme zmiňovali, že příchod čipů Apple Silicon otevřel nové cesty pro hraní her na Macu. Hry navržené pro iPad s čipy M1 a M2 lze nyní hrát na Macích, což rozšiřuje nabídku her. Na Mac App Store při vyhledávání termínu, jako je ‚Marvel‘, zobrazí aplikace jak pro Mac, tak kompatibilní aplikace pro iPad. Některé aplikace pro iPad však nemusí být plně optimalizovány pro macOS.

Nejlepší bezplatné hry pro Mac

Pojďme se podívat na top 10 nejzajímavějších her na Mac, které můžete hrát zdarma.

Brawlhalla

Brawlhalla na mac

Brawlhalla nabízí kombinaci 2D arkádových bojů a platformových skoků. Hráči si mohou vybrat z různých hrdinů, každý s unikátními zbraněmi a schopnostmi, a zapojit se do offline i online režimů. Hra je jednoduchá na naučení, ale obtížná na zvládnutí. Nabízí tutoriály, tréninkové režimy a různé typy online zápasů, včetně hodnocených her. Nákupy v aplikaci jsou k dispozici, ale nejsou nutné k plnému užívání hry.

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike na mac

Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) je klasická týmová střílečka, která je od roku 2018 zdarma. Obsahuje několik režimů, včetně Casual a Deathmatch, vhodných pro nováčky, a Competitive režim pro pokročilé hráče. Hráči mohou vydělávat herní měnu na vylepšení zbraní a postupně se dostávat do pokročilejších režimů. Hra funguje i bez plateb, ale je možné si zaplatit za upgrade na Prime Status, který nabízí lepší kořist a lepší spárování s hráči.

Dota 2

dota 2 na mac
Dota 2 na mac

DOTA 2, průkopník žánru MOBA (Multiplayer online battle arena), zůstává jednou z nejhranějších her na Steamu. Její složitost spočívá v mnoha hrdinských postavách a jejich jedinečných silách. Hra nabízí vylepšený tutoriál pro začátečníky a lze ji hrát i na méně výkonných Macích.

EVE Online

EVE online na mac

EVE Online, rozsáhlá meziplanetární hra s otevřeným světem. Pro Macy je již nějakou dobu dostupná, ale výkon verze pro macOS nebyl vždy nejlepší. Některé nedávné aktualizace a přechod na 64bitový software by měly pomoci zlepšit kompatibilitu hry s Macy. Hráči mohou objevovat, obchodovat nebo se zapojit do vesmírných bojů. Hra začíná výběrem rasy a dovedností a hospodářství ve hře a souboje o moc přidávají na hloubce. Je náročná, ale nabízí možnost předplatného nebo startovací balíčky pro nováčky.

Final Fantasy XIV Online

Final Fantasy na mac

Final Fantasy XIV Online, MMORPG (online hra pro velký počtu hráčů s RPG prvky), vyžaduje pro plný přístup předplatné, ale nabízí rozsáhlý bezplatný zkušební režim až do úrovně 60. Hra zahrnuje ochranu království Eorzea s různými „pracemi“ nebo třídami ze kterých můžete vybírat. Má složitý bojový systém a velkou, aktivní komunitu.

Hearthstone

Hearthstone na mac

Hearthstone je online karetní hra s obrovskou základnou hráčů. Hráči sbírají karty prostřednictvím denních úkolů a bojují v online zápasech. Hra je snadno pochopitelná, bez obchodování s kartami, což snižuje podvody a aktivitu robotů. Nákupy v aplikaci jsou k dispozici, ale nejsou povinné.

Marvel Snap

Marvel Snap, původně navržený pro mobilní zařízení, je nyní dostupný i pro Macy s Apple Silicon. Tato rychlá karetní hra obsahuje hrdiny a padouchy Marvelu a nabízí rychlou, strategickou hratelnost. Nákupy v aplikaci jsou přítomny, hra je občas nabízí, ale není to moc otravné.

Path of Exile

Path of Exile na mac

Path of Exile poskytuje zážitek z RPG podobný Diablu. Flexibilní systém dovedností umožňuje hráčům přizpůsobit bojový styl své postavy. Zahrnuje standardní a speciální výzvové režimy, přičemž většina nákupů ve hře jsou pouze kosmetické a nemají vliv na hru.

Shadowverse

Shadowverse, karetní hra s obrovským počtem aktivních hráčů, nabízí alternativu k Hearthstone. Obsahuje velkou sbírku karet a dobrou hratelnost. Hra je zdarma, ale zahrnuje nákupy v aplikaci pro rychlejší herní postup.

World of Warcraft

World of Warcraft, vysoce návyková MMORPG (online hra pro velký počtu hráčů s RPG prvky), nabízí bezplatnou hru až do úrovně 20. Pro úplný zážitek je potřeba předplatné. Hra má rozsáhlý svět, mnoho postav a silnou komunitu.

Závěrem

Přestože scéna her na Macu čelí výzvám, stále existuje mnoho zábavných a rozmanitých bezplatných her dostupných pro uživatele Macu. Od intenzivních stříleček, přes MMORPG až po strategické karetní hry, je zde něco pro každého typu hráče.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde