Skládací MacBook Pro odložen minimálně do roku 2027

macbook pro fold

Dlouho očekávaný skládací MacBook Pro od společnosti Apple, který měl revolučně změnit trh s notebooky, narazil na významné překážky. Podle renomovaného analytika Ming-Chi Kua, jehož poznatky jsou založeny na průzkumech dodavatelského řetězce, bylo uvedení zařízení odloženo nejméně o dva roky, s potenciálním uvedením na trh nyní plánovaným na konec roku 2027 nebo dokonce až na rok 2028.

Technické výzvy a změny designu

Zpoždění je primárně přičítáno technickým výzvám, i když konkrétní detaily zůstávají nezveřejněny. Kuo navíc uvádí, že Apple pozměnil specifikace zařízení. Původně zvažovaný 20,3palcový displej byl nahrazen o něco menší 18,8palcovou obrazovkou. Tato změna naznačuje, že Apple upravuje svůj přístup, aby vyvážil inovace s praktičností.

Nejasné označení: Bude nový produkt MacBook nebo iPad?

Zajímavým bodem diskuse je klasifikace zařízení. Zatímco se o něm mluví jako o skládacím MacBooku Pro, někteří odborníci z oboru spekulují, že by mohl být uveden na trh jako skládací iPad. Označení může nakonec záviset na použitém operačním systému, přičemž macOS bude pravděpodobně určujícím faktorem pro označení MacBook. Tato nejednoznačnost zdůrazňuje potenciál tohoto zařízení překlenout mezeru mezi nabídkou notebooků a tabletů od Apple.

Vyvrácení spekulací o skládacím iPadu

Kuova zpráva se také zabývá spekulacemi o skládacím iPadu. Na rozdíl od rozšířených spekulací o uvedení v roce 2025 Kuo uvádí, že neexistují žádné konkrétní důkazy podporující tento časový plán ani vývoj skládacího iPadu. Naznačuje, že zmatek může vzniknout tím, že lidé mylně označují skládací MacBook jako iPad.

Pokračující výzkum a vývoj Apple

Zatímco Apple zachovává svou charakteristickou mlčenlivost o neuvedených produktech, zájem společnosti o skládací technologii je zřejmý. Několik patentů podaných společností Apple se týká skládacích displejů, což naznačuje probíhající výzkum a vývoj v této oblasti. Toto úsilí přesahuje rámec notebooků a tabletů, přičemž vytrvale kolují pověsti o potenciálním iPhonu Fold.

Širší souvislosti

Odklad skládacího MacBooku Pro podtrhuje složitost uvedení špičkové technologie na trh. Zatímco Apple řeší tyto výzvy, technologický průmysl i spotřebitelé dychtivě očekávají, jak by toto zařízení mohlo předefinovat osobní výpočetní techniku. Prodloužený časový plán také dává Applu více příležitostí k vylepšení technologie a zajištění, že splní vysoké standardy společnosti pro kvalitu a uživatelskou zkušenost.

Při pohledu do roku 2027 a dále je zřejmé, že skládací zařízení budou hrát významnou roli v produktové strategii Apple. I když čekání může být delší, než se původně očekávalo, vyhlídka na 18,8palcový skládací MacBook Pro nadále vyvolává vzrušení a spekulace o budoucnosti mobilního počítání.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde