HomePod Mini slaví 3 roky: Co očekávat od příští verze?

I přes svůj věk zůstává HomePod mini s cenou 2690 Kč nejdostupnějším chytrým reproduktorem od Apple. Vyniká svým kompaktním designem a silným zvukem. Apple během let přidal nové barevné varianty, ale jinak se HomePod mini od svého uvedení na trh nezměnil.

Rychlejší čip a novější bezdrátová technologie

Podle Marka Gurmana z Bloombergu je ve vývoji nová generace HomePod mini. Možné aktualizace by mohly zahrnovat:

  • Vylepšený procesor řady S: HomePod mini v současné době využívá čip S5 z Apple Watch Series 5. Nový model by mohl nabídnout S7, S8 nebo dokonce nový čip S9 z Apple Watch Ultra 2. To by zlepšilo výkon a odezvu.
  • Podpora Wi-Fi 6E: Přidání Wi-Fi 6E by umožnilo rychlejší streamování a stahování ve srovnání s Wi-Fi 5 v současném HomePod mini. Dalším možným bezdrátovým vylepšením je Bluetooth 5.3.
  • Vylepšení zvuku a mikrofonu: Apple by mohl upravit interní mikrofony a zvukový hardware, aby ještě více zlepšil kvalitu zvuku a chápání hlasových požadavků Siri.

Pravděpodobně nové barevné varianty

Apple často představuje nové barvy s novými modely. HomePod mini je aktuálně k dispozici v následujících barvách: modrá, žlutá, oranžová, bílá a vesmírně šedá. Nová generace pravděpodobně přijde v obnovené paletě barev.

Uvedení na trh by mohlo souviset s HomePodem s displejem

Ming-Chi Kuo předpokládá, že hromadná výroba příštího HomePod mini začne koncem roku 2024, což naznačuje možné uvedení na trh na konci toho roku nebo v roce 2025. Podle spekulací se také Apple chystá připravit model HomePod s 7palcovým displejem pro rok 2024, takže mini by mohl být uveden současně s ním.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde