Apple vyvíjí dostupnější VR/AR headset

apple vision pro AR headset muž

Apple pracuje na levnější verzi svého nadcházejícího VR/AR headsetu Vision Pro, jak uvádí Mark Gurman z Bloombergu.

Levnější model zaměřený na širší publikum

Původní model Vision Pro, jehož uvedení se očekává v roce 2023, by měl být cenově nastaven na zhruba $3,500 (V Česku odhadujeme zhruba na 105 000 Kč). Toto číslo by bylo pro mnoho spotřebitelů nedostupné. Gurman uvádí, že Apple plánoval dostupnější variantu ještě předtím, než byl Vision Pro oznámen.

Cenovka by mohla být $1,500 – $2,500

Apple má v plánu, že levnější VR/AR headset by mohl stát v rozmezí $1,500 až $2,500 (V Česku odhadujeme 43 000 až 75 000 Kč). To by výrazně rozšířilo potenciální trh pro toto zařízení ve srovnání s Vision Pro za $3,500.

Snížení nákladů prostřednictvím horších komponent

Aby Apple dosáhl nižší ceny, bude používat displeje s nižším rozlišením, procesor z iPhone namísto čipu z Macu a odstraní funkce jako externí displej EyeSight a některé kamery a senzory.

apple vision pro AR headset

Přesun inženýrů z AR brýlí Vision Pro

Zdá se, že Apple také přesunul inženýry od vývoje samostatných AR brýlí s cílem soustředit se nejprve na dodání levnějšího headsetu.

Druhá generace Vision Pro stále v plánu

I když Apple pracuje na dostupnějším modelu, Gurman uvádí, že je stále plánována druhá generace Vision Pro. Bude mít štíhlejší a lehčí design a možná bude integrovat korekční čočky.

Levnější headset umožní, aby byla technologie virtuální a rozšířené reality od Apple dostupnější pro více spotřebitelů. Zůstává však otázkou, zda bude schopen konkurovat schopnostem dražšího modelu Vision Pro. Apple zde sází primárně na nižší cenu.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde