Apple TV 4K 2024: spekulace mluví o rychlejším čipu a nižší ceně

apple tv 4k 2024

Očekává se, že Apple TV 2024 neobdrží žádné aktualizace designu. Znamená to, že si nová streamovací krabička, Apple TV 4K, pravděpodobně zachová stejné tenké černé plastové pouzdro jako současný model.

Údajně výkonnější procesor řady A

Uvnitř Apple TV 4K z roku 2024 se podle spekulací uvádí, že bude mít rychlejší procesor řady A. Mohl by používat čip A16 z řady iPhone 14 Pro nebo možná čip A17 z iPhone 15 Pro. A17 by umožnil vysoce kvalitní herní zážitek na Apple TV, díky podpoře ray tracingu.

Potenciál pro Wi-Fi 6E nebo Wi-Fi 7

Ačkoli to zatím nebylo zveřejněno, nová Apple TV by mohla přijmout moderní Wi-Fi standardy, jako je Wi-Fi 6E nebo Wi-Fi 7, pro rychlejší streamování a stahování. Současný model používá Wi-Fi 6. Další možnou bezdrátovou inovací je Bluetooth 5.3.

Základní cena pod $100

Podle analytika Ming-Chi Kua se Apple snaží učinit příští Apple TV dostupnější s základním modelem s cenovkou pod $100. Aktuálně Apple TV 4K začíná na $129 (4190 Kč).

Uvedení na trh se očekává začátkem roku 2024

Spekulace naznačují, že Apple TV 4K 2024 bude uvedeno na trh v první polovině roku, pravděpodobně kolem března nebo dubna. Apple v minulosti aktualizoval Apple TV na jaře a na podzim.

Práce na dalších produktech spojených s Apple TV

Říká se také, že Apple vyvíjí další produkty kombinující Apple TV se smart reproduktory a kamerami. Některé spekulace dokonce mluvily o domácím hubu s funkcemi Apple TV. Tyto produkty pravděpodobně vyjdou až později.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde