iPhone 15 Ultra, Pro Max nebo obě varianty?

iphone 15 ultra v zari 2023

V poslední době se na platformě X, dříve známé jako Twitter, objevuje celá řada zpráv, které se týkají názvu nejnovějšího modelu iPhone 15 od společnosti Apple. V průběhu času se uváděné názvy měnily, od iPhone 15 Pro Max přes iPhone 15 Ultra a zpět na iPhone 15 Pro Max. Teď se zdá, že se debata vrací k možnosti, že nejvyšší model by mohl nést název iPhone 15 Ultra.

Přejmenování po uvedení Apple Watch Ultra

Změna jména Pro Max modelu pramení z rozhodnutí Apple pojmenovat jeho prémiové hodinky Apple Watch Ultra. Uživatel X (Twitter) s přezdívkou Majin Bu tvrdí, že má repliku pouzdra, na němž je název iPhone 15 Ultra. Lidé, kteří věří v použití názvu Ultra, zdůrazňují periskopový objektiv, který je letos exkluzivní pro iPhone 15 Pro Max.

Nová teorie od Majin Bu

Majin Bu představil další teorii, podle níž bude iPhone 15 Ultra zcela odlišný model od iPhone 15 Pro Max. Zatímco iPhone 15 Pro Max by měl mít 6 GB RAM a až 1 TB úložiště, iPhone 15 Ultra by mohl mít 8 GB RAM, až 2 TB úložiště a vylepšené fotoaparáty. Navíc by iPhone 15 Ultra mohl být o $100 dražší než iPhone 15 Pro Max. Pokud by se tyto informace potvrdily, pak se nabízí i možnost, že by prémiový iPhone 15 Ultra měl v balení i spekulovaný vysokorychlostní Thunderbolt kabel.

Přejmenování v příštím roce?

V další části diskuse Majin Bu naznačuje, že výrobci pouzder jsou si nejistí jmény iPhone 15, a proto uvádějí obě jména – „Ultra“ i „Pro Max“. Když byl dotazován, zda by Apple čekal s přejmenováním Pro Max na Ultra do vydání iPhone 16 kvůli očekávanému zvětšení velikosti obrazovky na 6,9 palců, odpověděl „pravděpodobně“.

Je tak otázkou, jestli se letos vyplatí upgrade na nový model nebo se raději vyplatí počkat na iPhony 16 od kterých se očekává více novinek. Rozebírali jsme to už v dřívějším článku: 5 důvodů proč koupit a 5 proč nekupovat iPhone 15 (Pro).

Spekulace na každém kroku

Klasicky, jako každý rok, se s blížícím odhalením nových iPhonů rojí nové a nové spekulace. Letos jim vévodí ty o možné novince iPhone 15 Ultra, ale hodně se také mluví o zdražení iPhonů, možných barvách a výrobních komplikacích.

Představení iPhone 15

Modely iPhone 15 budou představeny 12. září v 19 hodin našeho času (10:00 hodin PDT). Představení bude možné sledovat na webových stránkách Apple.com nebo na Apple YouTube kanálu.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde