Google Maps experimentuje s barvami podobnými Apple Maps

google maps apple maps

Google Maps byl dlouho považován za primární mapovou a navigační aplikaci pro chytré telefony. Avšak Apple Maps si od svého problematického uvedení na trh v roce 2012 s vydáním iOS 6 vydobyl významné místo. Po této neúspěšné premiéře bylo nutné, aby Apple aplikaci zcela přepracoval. V nedávném vývoji se zdá, že Google testuje barevné schéma v Google Maps, které má nápadnou podobnost s odstíny používanými v Apple Maps.

Zjištěné změny v Google Maps

Podle zprávy od 9to5Google zkouší Google Maps světlejší modrý odstín pro zobrazení vodních ploch, který je téměř nerozlišitelný od odstínu používaného Apple. Na druhé straně se zdá, že Google si vytváří vlastní cestu, která se liší od Apple, tím, že používá tmavší zelenou k označení parků a lesů. V minulosti obě společnosti používaly světlejší zelenou pro tyto oblasti.

Navíc se zdá, že Google Maps přechází k šedé barvě místo bílé pro zobrazení silnic a používá tmavě šedou pro dálnice. Tyto změny přibližují Google Maps k barevné paletě Apple Maps. Je zajímavé, že když je v obou aplikacích aktivováno zobrazení v tmavém módu, verze Google Maps je stále tmavší než Apple. Někteří uživatelé vyjádřili potíže s čtením map s tmavším pozadím, což naznačuje, že tmavé téma nemusí vyhovovat každému.

Uživatelská přizpůsobení a reálné použití

Pro uživatele, kterým tmavší témata nevyhovují, obě aplikace nabízejí možnost vrátit se v nastavení zpět k světlému módu. Google Maps také udělal jízdní pokyny výraznějšími tím, že jim poskytl tmavě zelené pozadí v horní části obrazovky. Ovšem reálný dopad této tmavší barvy na použitelnost bude potřeba teprve prozkoumat.

Fáze uvedení na trh

Aktualizovaná verze Google Maps už byla vydána pro uživatele Androidu. Přesto někteří, včetně těch, kteří používají Pixel 6 Pro s Android 14 beta 5.2, stále na aktualizaci čekají.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde