Říjnový Apple Event: Datum a představení dalších produktů

apple rijnovy event 2024

Apple pořádá během roku několik významných akcí, na kterých představuje nové produkty a inovace. Každý rok sledujeme akce na jaře, obvykle v březnu nebo dubnu, keynote WWDC v červnu, velmi očekávanou zářijovou akci, kde je představován nový iPhone a často i podzimní akci v říjnu. Tato podzimní akce je obvykle zaměřena na nové počítače Mac a iPady. Byly však i roky, kdy byla tato akce posunuta na listopad, jako například v roce 2020, kdy Apple představil první sérii počítačů s procesory M1.

Kdy bude říjnová akce Apple 2024?

V loňském roce se říjnová akce Apple konala 30. října. Byla označena jako „Scary Fast“, pravděpodobně kvůli blízkosti k Halloweenu, a začala těsně po půlnoci 31. října pro ty, kteří byli mimo Severní a Jižní Ameriku. Tento pozdní začátek byl nezvyklý jak z hlediska času, tak i z hlediska data. V průběhu let si Apple pro tuto akci často vybíral říjen, i když byly výjimky. Některé roky Apple říjnovou akci úplně vynechal nebo ji uspořádal až v listopadu.

Podle předpovědí by říjnová akce Apple 2024 mohla proběhnout v úterý 22. října. Přestože přesné datum zatím nebylo potvrzeno, historické trendy naznačují tuto časovou osu. Za posledních 12 let Apple uspořádal osm říjnových akcí, takže není vyloučeno, že i letos by mohla být akce vynechána.

Kdy začne říjnová akce Apple?

V roce 2023 začala akce „Scary Fast“ později než obvykle, a to v 17:00 pacifického času (2 ráno našeho času), což bylo později oproti běžnému začátku v 10:00 PT (19:00 našeho času). I když šlo o anomálii, očekává se, že Apple se v roce 2024 vrátí k běžnému času začátku akce, který odpovídá 19:00 našeho času. Přesný čas v různých časových pásmech by vypadal takto:

  • Česká republika: 19:00 CET
  • USA: 10:00 PT, 11:00 MT, 12:00 CT, 13:00 ET

Speciální akce Apple obvykle trvají jednu až dvě hodiny.

Co Apple představí na říjnové akci?

I kdyby Apple akci nepořádal, stále je možné, že v říjnu oznámí nové produkty. Podle současných spekulací a zpráv se očekává, že Apple představí nové počítače Mac a iPady před koncem roku. Zde je seznam možných produktů:

Mac mini s čipy M4 a M4 Pro

Mac mini by mohl být upgradován na čipy M4 a M4 Pro, přičemž by přeskočil generaci M3. Očekává se, že nový Mac mini by mohl být ještě menší, možná za cenu obětování některých portů ve prospěch kompaktnějšího designu.

MacBook Pro s čipy M4, M4 Pro a M4 Max

Od poslední aktualizace MacBooku Pro s čipy M3 uběhl více než rok, takže verze s čipy M4 by mohla být na podzim představená.

Mac Studio s čipy M4 Max a M4 Ultra

Poslední aktualizace Mac Studia proběhla na WWDC 2023, ale je možné, že v říjnu se dočkáme verze s čipy M4 Max a M4 Ultra. Existuje však spekulace, že aktualizace Mac Studia může být posunuta až na jaro nebo dokonce WWDC 2025.

iPad mini s čipem A17

Po dlouhé době bez aktualizace by se mohl iPad mini dočkat upgradu na čip A17 Pro, čímž by se přiblížil k nejvýkonnějším zařízením Applu.

Co Apple představil na poslední říjnové akci?

V říjnu 2023 Apple představil čipy M3, M3 Pro a M3 Max. 13palcový MacBook Pro byl nahrazen novým 14palcovým modelem s čipem M3 a iMac byl aktualizován s čipem M3. Přestože v roce 2022 říjnová akce neproběhla, říjnová akce v roce 2021 přinesla významné aktualizace MacBooku Pro. Tyto přepracované modely obsahovaly výkonné čipy M1 Pro a M1 Max, tenké rámečky a dodatečné porty jako MagSafe a HDMI.

Závěr

Říjnové akce Applu vždy přinášejí vzrušení a očekávání nových produktů, zejména v segmentu Maců a iPadů. Pokud se Apple rozhodne uspořádat akci v roce 2024, můžeme se těšit na inovativní aktualizace v rámci produktových řad MacBooku Pro, Mac mini a možná i na nové modely iPadu. I když není potvrzeno, zda Apple skutečně uspořádá akci, pravděpodobnost je vysoká. Jakmile bude známo přesné datum a další detaily, budeme vás informovat.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde