iPhone 16: uniklý prototyp naznačuje změnu v designu a nové funkce

iPhone 16 rozložení fotoaparátu pod sbeou

Server macrumors.com přišel s údajným únikem o iPhone 16. Po drobné změně designu u iPhone 15 se podle něj Apple chystá zdokonalit vzhled svých smartphonů. Nadcházející model iPhone 16, známý interně jako „DeLorean“, se údajně představí s několika změnami v uspořádání součástek (hlavně tlačítek) a novými funkcemi. I když je tento model stále ve fázi počátečního návrhu, uniklé informace nám poskytují náhled na možný vzhled a funkce iPhone 16.

Různorodé možnosti barev a uspořádání tlačítek

iPhone 16 zleva

Očekává se, že iPhone 16 bude k dispozici v různých barevných provedeních, včetně žluté, růžové a „půlnoční“, přičemž každá ukazuje různé rozložení tlačítek. Verze ve žluté barvě navazuje na design kamery iPhone X (z roku 2017), přidává jednotné tlačítko pro ovládání hlasitosti a další tlačítko Akce (Action Button). Model v růžové barvě obsahuje oddělená mechanická tlačítka hlasitosti, zatímco verze v půlnoční barvě zahrnuje větší tlačítko Akce společně s novým „Capture Button“.

Inovace designu fotoaparátu

Jednou z nejvýraznějších změn je vertikální uspořádání zadních kamer, které ho odlišuje od předchozích modelů. Přestože se poloha blesku zůstává konzistentní s iPhone 15, Apple údajně experimentuje se dvěma odlišnými designy modulu fotoaparátu, připomínajícími uspořádání u iPhone 12.

Od projektu Bongo k Atlasu: Vývoj designu tlačítek

Prototypy iPhone 16 naznačují přechod od dříve plánovaného jednotného tlačítka hlasitosti (koncept zrušeného projektu „Bongo“) zpět k tradičním mechanickým tlačítkům. „Action Button“, původně navržený pro iPhone 15 Pro, prošel různými úpravami velikosti, což naznačuje přechod od mechanického ke kapacitnímu v rámci „Project Atlas“.

Novinka Capture Button

iPhone 16 zprava

Podstatným přídavkem je kapacitní „Capture Button“, vyvinutý pod kódovým názvem „Project Nova“. Toto tlačítko, vybavené pokročilým senzorem síly stisku a technologií „tact-switching“, se nachází tam, kde byla dříve umístěna anténa mmWave. Apple však může zvolit alternativní design bez tohoto tlačítka, pokud by během vývoje došlo k potížím.

Konzistence v designu přední strany

Přední strana iPhone 16 nepřináší žádné významné změny, nadále využívá funkce „Dynamic Island“. Očekává se, že iPhone 16 přijde s displejem podobným předchozímu modelu.

Závěr: Práce na iPhone 16 jsou v plném proudu

Je důležité poznamenat, že vzhledem k existenci několika prototypů nejsou tyto detaily o iPhone 16 konečné. Přístup Applu k designu se stále vyvíjí a další změny mohou být provedeny před oficiálním uvedením. Budeme vás informovat o dalších únicích a spekulacích.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde