Mobile World Congress 2017: Nové smartphony od Nokie, LG, Sony i Huawei!

Právě nyní probíhá několikadenní veletrh Mobile World Congress v Barceloně a i když byste tam hledali zařízení Apple marně, určitě není na škodu podívat se na to, co nabízí konkurence.

V Barceloně se prezentují téměř všechny důležité značky moderních smartphonů. Některé už svá želízka v ohni odhalily, jiné se dočkají v následujících několika dnech. Zatím jsme mohli vidět novinky od LG, Sony, Samsungu nebo Nokie. Tento článek se zaměří na to nejdůležitější.

LG

Jedním z nejpozoruhodnějších smartphonů na MWC je zatím jednoznačně LG G6. Jedná se o novou vlajkovou loď této společnosti a už na první pohled vypadá velmi dobře. LG se podařilo velký displej zasadit do těla telefonu tak, že nevidíme téměř žádné rámečky okolo displeje. Jedná se o 5.7-palcový qHD+ FullVision panel s poměrem stran 18:9. Z dalších parametrů musíme vyzdvihnout baterii s kapacitou 3300 mAh, procesor Snapdragon 821 nebo 32 GB vnitřní paměti.

Dalším kouskem od LG je model LG X Power2, jehož název napovídá, že jde o smartphone s důrazem na velkou výdrž baterie. Ta má kapacitu 4500 mAh a měla by bez problému zvládnout dva dny provozu. Telefon má atraktivní design a 13 MPx fotoaparát. Bohužel příliš nenadchne rozlišení displeje nebo velikost pamětí.

SONY

Sony představilo celkem čtyři smartphony. Nejvyšším modelem je Xperia XZ Premium, která se pyšní především inovovaným 4K displejem, Snapdragon 835 čipsetem nebo voděodolností. Model Xperia XZ půjde na trh s 5.2-palcovým displejem, slabším procesorem Snapdragon 820 a plnohodnotnou 19 MPx kamerou.

Xperia XA1 cílí především na ty mladší z nás. Má velký 6-ti palcový displej a 23 MPx fotoaparát. Ve výbavě nechybí ani 3 GB operační paměti, které zajistí hladký běh telefonu. Kromě modelu XA1, cílí na mladé i XA1 Ultra, což je v podstatě totožný telefon, jen je vybaven lepší webkamerou s rozlišením 16 MPx. Tu využijí především milovníci selfie fotek.

Samsung 

Další značkou, která na MWC nemůže každoročně chybět, je korejský Samsung. Ten ukázal nový tablet Galaxy Tab S3, který je s hmotností 429 gramů poměrně lehkým společníkem. Nabízí konektor USB Type-C, 9.7-palcový QXGA displej i kouzelné pero S-Pen.

Huawei

Huawei si v poslední době získává velkou oblibu u zákazníků napříč kontinenty. Nemalé zastoupení má i na českém trhu. Na MWC se vytáhl svou vlajkovou lodí Huawei P10 ale i novými smartwatch.

Huawei P10 oproti svému předchůdci P9 nedoznal příliš velkých změn. Dočkali jsme se čtečky otisků prstů na přední straně telefonu i vyššího výkonu díky čipsetu Kirin 960. Vylepšeno bylo také fotografické vybavení. Huawei P10 Plus má 12 MPx barevný fotoaparát a také 20 MPx černobílý senzor. Dále je ve výbavě také QHD displej

ZTE

Své produkty v Barceloně prezentovala i čínská společnost ZTE. Jednoznačně největší peckou této firmy je ZTE Gigabit, což je smartphone, jehož rychlost síťového připojení pro download by měla dosahovat právě onoho jednoho gigabitu za sekundu. Zatím se jedná o prototyp, ale ZTE jednoznačně získalo mnoho pozornosti.

Telefonem, který půjde do sériové výroby, je ZTE Blade V8 Mini. To je smartphone s operačním systémem Android Nougat a Full HD displejem. Bráškou tohoto modelu je ZTE Blade V8 Lite, který se pyšní fotoaparátem s dvěma objektivy a stejným Full HD displejem, jaký má Blade V8 Mini.

Motorola 

Motorola je nyní značka ve vlastnictví Lenova a nové smartphony, které jsme mohli vidět na MWC, by měly bodovat především svou cenou. Moto G5 a Moto G5 Plus i přes svou nízkou cenu disponují slušnými parametry. Za cenu okolo 200 EUR získáte telefon s kovovým tělem, čtečkou otisků prstů a Full HD displejem. Zároveň se jedná o nejlevnější smartphony s přístupem k technologii Google Assistant.

Nokia 

Nokia, která v posledních letech zažívala divoké časy, je nyní ve vlastnictví společnosti HMD a do nového období vstoupila hned třemi smartphony a jedním hloupým telefonem.

Nejvyšším modelem je Nokia 6, která se pyšní 5.5-palcovým displejem s full HD rozlišením, Snapdragon 430 čipsetem i 3 GB operační paměti. Skvělou zprávou je i velká baterie s kapacitou 3000 mAh. Cena tohoto modelu je stanovena na 229 EUR. Nokia 5 je smartphonem střední třídy a je o chlup menší než Nokia 6. Displej má 5.2 palců, ale dostatečný výpočetní výkon opět obstarává Snapdragon 430. Fotoaparáty mají rozlišení 13 MPx a 8 MPx.

Nejlevnějším ze smartphonů je model Nokia 3. Ten přichází s displejem o úhlopříčce 5 palců, čtyřjádrovým čipem MediaTek a 2 GB operační paměti. I tak je ve výbavě slušná 2650 mAh baterie a 8 MPx fotoaparát. Velkým překvapením, kterému málokdo věřil, bylo představení nové Nokie 3310. Jedná se o věrnou reinkarnaci původní 3310, takže nemá Android ani Windows a výdrž na baterii přesahuje dva týdny. K dispozici bude v několika barevných variantách za cenu pouhých 49 EUR.

Další smartphone, které je nutno alespoň okrajově zmínit je Blackberry KeyOne s hardwarovou klávesnicí nebo také Alcatel A5. Do konce MWC 2017 se však určitě ještě několika zajímavých kousků dočkáme.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde