MacBook Air M3: Co víme a kdy přijde?

macbook s m3 procesorem od apple

MacBook Air, nejpopulárnější laptop společnosti Apple, se dočká v blízké budoucnosti významné aktualizace. Tento článek se zabývá očekávaným příchodem MacBooku Air s čipem M3, přičemž se zaměřuje na vývoj modelů s úhlopříčkou 13 a 15 palců.

Očekávané uvedení na trh a strategie společnosti Apple

Poslední akce společnosti Apple věnovaná Macům se konala 30. října 2023 a představila nové modely MacBooku Pro s čipem M3, ale bez zmínky o MacBooku Air, což vyvolalo spekulace o jeho brzké aktualizaci. S uvedením čipu M3 je jen otázkou času, kdy bude integrován do řady MacBook Air.

Historicky byl MacBook Air s čipem M2 představen v roce 2022, a od té doby uplynulo více než rok. Navzdory uvedení 15palcového MacBooku Air s čipem M2 v červnu 2023 se očekává, že aktualizace obou modelů proběhne současně.

Původně se spekulovalo o možné aktualizaci 13palcového modelu v pozdější části roku 2023, ale nejnovější informace naznačují uvedení na trh v roce 2024. Současné projekce, založené na fázi inženýrských testů, naznačují možné uvedení na trh mezi jarem a létem 2024. Možná se tak ještě dočkáme nějakého jarního eventu, případně si budeme muset počkat na WWDC 2024 v červnu.

Očekávané ceny MacBooku Air M3

Po uvedení 15palcového modelu s čipem M2 společnost Apple upravila ceny 13palcové varianty, což může sloužit jako předzvěst pro cenovou strategii čipu M3. Přestože mohou nastat úpravy cen kvůli směnným kurzům a tržním podmínkám, očekává se, že MacBook Air s čipem M3 si udrží současnou, nízkou, cenovou hladinu, odpovídající jeho specifikacím a tržnímu postavení.

Design nového MacBooku

MacBook Air s čipem M2 prošel významným redesignem, přijal tradičnější vzhled podobný modelům MacBook Pro. Vzhledem k nedávnému přepracování designu se u aktualizace s čipem M3 neočekávají významné změny. Zaměření bude pravděpodobně spíše na zlepšení interních specifikací, přičemž se zachová elegantní a lehká konstrukce, která definuje řadu MacBook Air.

Displej a další specifikace

Očekává se, že technologie displeje MacBooku Air s čipem M3 bude úzce navazovat na svého předchůdce, s možnými vylepšeními v jasu a spotřebě. Začlenění funkcí jako je Pro Motion však pro řadu Air zůstává nepravděpodobné.

Čip M3, vyráběný 3nm procesem, slibuje zlepšený výkon a efektivitu. S konfiguracemi podporujícími až 24 GB paměti si nový MacBook Air klade za cíl poskytnout významný nárůst výkonu, který vyhoví široké škále potřeb uživatelů.

Konektivita a výdrž baterie

Mezi očekávané aktualizace patří zahrnutí Wi-Fi 6E a možná přidání více portů USB-C. Přestože existují naděje na integraci 5G, taková funkce pravděpodobně nebude uvedena s MacBookem Air s čipem M3.

Očekává se, že výdrž baterie a schopnosti nabíjení zaznamenají vylepšení, což odpovídá pokrokům v účinnosti čipů a technologiích správy energie.

Závěr

Jak se zvyšuje očekávání ohledně MacBooku Air s čipem M3, potenciální kupci a fanoušci netrpělivě očekávají oficiální oznámení. S kombinací vylepšení výkonu, elegantního designu a solidní ceny je MacBook Air s čipem M3 připraven pokračovat jako klasický bestseller mezi notebooky společnosti Apple.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde