Nový AirTag přijde příští rok, ale nenabídne mnoho nového

novy airtag 2025

Příští rok nás čeká první aktualizace AirTagu od doby, kdy bylo sledovací zařízení uvedeno na trh (2021).

Aktualizace AirTagu v polovině roku 2025

V nejnovějším vydání newsletteru od Marka Gurmana z Bloombergu odhaluje, že Apple plánuje vydat aktualizovanou verzi AirTagu v polovině roku 2025. Toto bude první upgrade sledovacího zařízení od jeho původního uvedení na trh v dubnu 2021.

Vylepšené sledování polohy s lepším čipem

Podle Gurmana bude nadcházející AirTag vybaven „lepším čipem s vylepšeným sledováním polohy.“ Současný model je vybaven čipem U1 od Apple, který používá technologii ultra-wideband (UWB) pro zvýšené prostorové povědomí. Apple představil druhou generaci UWB čipu s iPhone 15 Pro, která se chlubí lepší přesností. Je tedy pravděpodobné, že nový AirTag bude tento pokročilý čip obsahovat.

Potenciální nové funkce

Gurman ve svém newsletteru zmiňuje následující možné nové funkce:

  • hlasitější reproduktor
  • vylepšenou výdrž baterie
  • menší velikost

Není jasné, zda se jedná o funkce, které Gurmanovi jeho zdroj potvrdil nebo se jedná pouze o jeho seznam přání. Celkově se ale uvedené funkce zdají jako realiastické.

Výroba a možné datum vydání

Gurman také uvádí, že Apple již zahájil zkušební výrobu nové verze AirTagu. To by mohlo naznačovat i dřívější vydání během vánoční sezóny. Nicméně vzhledem k tomu, že původní AirTag byl uveden na trh v dubnu, je pravděpodobné, že se nového AirTagu dočkáme v dubnu 2025.

Předchozí zprávy a spekulace

Gurmanova aktualizace přichází po zprávě analytika Ming-Chi Kua, který před osmi měsíci uvedl, že výroba nového AirTagu byla odložena z srpna 2024 na nespecifikované období v roce 2025. Kuo však neuvedl žádné důvody pro toto zpoždění.

Přehled o AirTagu

AirTag je malé, diskovité Bluetooth zařízení používané k sledování předmětů. Integruje se s aplikací Find My, která uživatelům umožňuje s vysokou přesností lokalizovat předměty připojené k AirTagu. Pro podrobnější informace si mohou čtenáři přečíst naši podrobnou recenzi AirTagu a superguide.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde