Nové iPady přijdou v březnu 2024

ipad mini a air v breznu 2024

Podle Marka Gurmana z Bloombergu plánuje Apple představit nové modely iPad Air, iPad mini a základní iPad kolem března 2024. Očekává se, že nové iPady budou podporovat nedávno ohlášenou tužku Apple Pencil s nabíjením přes USB-C.

Gurman uvádí, že Apple pracuje na obnovených verzích těchto tří iPadů již delší dobu. Nové modely budou pravděpodobně iPad Air 6, iPad mini 7 a 11. generace základního iPadu.

Aktualizace iPad Pro je také možná

Kromě aktualizací pro iPady střední a nižší třídy Gurman říká, že existuje šance na oznámení nové generace iPad Pro na začátku roku 2024. Avšak model Pro zatím nevypadá, že by byl potvrzený, zatímco ostatní tři iPady jsou jisté.

Původní Apple Pencil bude vyřazena

S přechodem nových iPadů na USB-C Gurman očekává, že Apple ukončí výrobu původního Apple Pencil, který se nabíjí pomocí konektoru Lightning.

Jakmile bude příští rok nahrazen iPad 9. generace, žádný z aktuálních modelů iPadu od Apple nebude podporovat starou Apple pencil. Je tedy logické, že se Apple bude chtít zaměřit pouze na model s USB-C.

Vydání je stanoveno na březen 2024

Přesné datum oznámení a spuštění prodeje zatím není známo, ale Gurman říká, že březen 2024 je cílovým oknem pro nové iPady.

Apple obvykle pořádá speciální akce v březnu, kde představuje nové produkty, takže podobný časový rámec by se dal očekávat i příští rok. Nové modely iPadu by pravděpodobně přišly do obchodů krátce po oznámení na konci března nebo začátkem dubna.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde