Apple vyvíjí systém pro aktualizaci iPhonů přímo v krabičce

update iphone v krabičce

Apple vytvořil nový systém pro obchody, který může bezdrátově aktualizovat iPhone před jeho zakoupením a vybalením. Tato technologie si klade za cíl zajistit, aby zákazníci dostávali zařízení již s nainstalovanou nejnovější verzí softwaru.

Speciální podložka, která aktualizuje zařízení v krabičce

Podle Marka Gurmana Apple vyrobil specializované zařízení podobné podložce, které lze umístit pod krabice s novými iPhony. Tato podložka pak dokáže:

  • Zapnout iPhone bez otevření obalu
  • Stáhnout a nainstalovat nejnovější aktualizaci iOS
  • Vypnout iPhone

Nabízí opravy bugů a nejnovější funkce od vybalení

Tento jedinečný systém umožní Apple dodávat zcela nové iPhony zákazníkům, které jsou úplně aktuální. Veškeré nové funkce, vylepšení zabezpečení a opravy chyb budou již nainstalovány dříve, než uživatel otevře krabici. Po vybalení tak bude mít každý uživatel ihned plně aktualizované zařízení.

Apple nasadí tento systém do konce roku 2023

Apple plánuje tento systém bezdrátové aktualizace v krabičce zavést v jeho maloobchodních prodejnách před koncem roku 2023. Pokud se technologie osvědčí, mohla by se později rozšířit i na další zařízení, jako jsou iPady a Macy.

Funguje pro všechny modely iPhonů

Ačkoli detaily nejsou úplně známy, bezdrátový „aktualizátor“ pravděpodobně pracuje se všemi modely iPhonů, nejen s nejnovějšími. To zajistí, že i stávající zásoby budou neustále aktualizovány.

Systém aktualizace iPhonů v krabičce má za cíl poskytnout dokonalý zákaznický zážitek. Aktualizace iOS hned po vybalení se tak stanou minulostí.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde