iPhone 16 má dostat nové tlačítko

Nadcházející řada iPhone 16 od Applu by mohla obsahovat zcela nový prvek – specializované tlačítko Capture. Zde je přehled očekávané novinky na základě časných informací.

Nové boční tlačítko

U iPhonu 16 se očekává nové kapacitní tlačítko na boku, pracovně nazvané Capture Button. Nacházelo by se pod tlačítkem zapnutí na stejné straně. Stávající výřez antény by se přesunul na protější stranu pod tlačítka hlasitosti.

Haptické, ne mechanické

Na rozdíl od tradičního mechanického tlačítka by Capture Button fungovalo jako kapacitní s haptickou odezvou. To mu umožňuje napodobit pocit fyzického stisku tlačítka, aniž by se ve skutečnosti pohybovalo, a to pomocí vibrací z Taptic Engine.

Dostane snímač síly stisku

Zdroje naznačují, že kapacitní tlačítko Capture bude také obsahovat schopnosti snímače síly. To umožňuje detekovat různé úrovně vyvíjeného tlaku a převést tyto vstupy na digitální signály.

Ponaučení z projektu Bongo

Apple dříve testoval haptická tlačítka hlasitosti a zapnutí v rámci zrušeného projektu „Bongo“ pro iPhone 15. Kvůli hardwarovým problémům ale od těchto plánů upustil. Nyní inženýři přepracovali kapacitní tlačítka pro iPhone 16.

Tlačítko plánováno pro všechny modely

Pokud testování proběhne hladce, mohlo by se tlačítko Capture objevit na všech modelech iPhone 16: základním 16, 16 Plus, 16 Pro a 16 Pro Max. Apple má i záložní variantu bez tlačítka pro případ přetrvávajících problémů.

Další očekávaná vylepšení

Spolu s tlačítkem Capture by mohly modely iPhone 16 Pro získat větší 6,3″ a 6,9″ displeje. Fotoaparát základního iPhonu 16 by také mohl změnit rozložení na vertikální.

Jako vždy v případě časných spekulací se plány do uvedení mohou změnit. Ale pokud bude implementováno, Capture Button vypadá jako vhodný kandidát na hlavní novou funkci. Pro potvrzení si budeme muset počkat.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde