Apple oznámil event kde představí MacBook Pro s M3 čipy

apple event 30 řijna

Apple oznámil online event, který proběhne 30. října. Hlavním tématem bude odhalení nových notebooků MacBook Pro vybavených nejnovějšími čipy M3 Apple silicon. Událost s názvem „Scary Fast“ (Děsivě rychlý) bude vysílána živě a poskytne detaily o aktualizacích, které se chystají pro řadu Mac.

Kdy a kde sledovat apple event Scary Fast?

Událost začne 30. října od 5:00 PM PT. Převedeno na středoevropský čas to znamená, že začátek události bude hodinu po půlnoci: 31. řijna v 01:00. Pokud se vám nechce vstávat v 1 ráno, stačí si ráno otevřít Applemagazin.eu a přečíst si kompletní přehled zveřejněných informací. Budeme ho mít připravený hned po události.

Pokud se přeci jen rozhodnete ponocovat, tak můžete událost sledovat na webových stránkách Apple, YouTube kanále a aplikaci Apple TV. Je to poprvé, co Apple pořádá večerní/noční událost, přičemž online formát umožňuje přístup pro celosvětové publikum.

Na YouTube a webových stránkách Apple je už umístěno okno s chystaným livestreamem s animovaným logem Apple, které se mění v ikonu Mac Finder, což silně naznačuje, že se představí nové Macy a Macbooky. Slogan „Scary Fast“ naznačuje značné vylepšení výkonu.

apple event nový macbook pro

Čipy M3 pro MacBook Pro

Podle analytika Apple Ming-Chi Kuo bude hlavním tématem události nový 14-palcový a 16-palcový MacBook Pro vybavený nadcházejícími čipy řady M3. Pravděpodobně to zahrnuje varianty M3, M3 Pro a M3 Max pro různé konfigurace MacBooků Pro.

Očekává se, že nové 3nm čipy M3 přinesou významná vylepšení rychlosti a energetické účinnosti ve srovnání s aktuálními procesory Apple silicon M1 a M2. Nová architektura bude posouvat hranice výkonu v profesionálních noteboocích.

Omezená dostupnost v počáteční fázi

Kuo předpokládá, že nově ohlášené modely MacBook Pro M3 budou mít omezenou dostupnost ve čtvrtém čtvrtletí 2023 a možná i na začátku roku 2024. Důvodem je omezená výrobní kapacita špičkových 3nm čipů.

Pokud prodeje MacBooků Pro s M3 neporostou podle čekávání, tak by Apple mohl v následujících letech zvážit vytvoření dostupnější varianty MacBooku.

Možné další aktualizace Macu

Ačkoliv bude na začátku nejspíš omezená dostupnost, 14-palcový a 16-palcový MacBook Pro jsou budou téměř jistě představeny, společně s čipy M3 Pro a M3 Max.

24-palcový iMac a 13-palcový MacBook Pro jsou také silní kandidáti na osazení chystanými čipy M3. Nicméně, podle spekulací další Macy jako MacBook Air, Mac mini a Mac Studio nebudou na této události představeny.

Kompletní přehled na Applemagazin.eu hned po události

Applemagazin.eu vám připraví podrobné zpravodajství o všech oznámeních během Apple Eventu na svých webových stránkách a nově i na Twitteru (Sociální síti X). Dočtete se tak o nových čipech řady M3 a modelech MacBook Pro hned po probuzení.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde