Recenze RODE Magnetic Mount

rode_magnetic_mount_balení

RODE Magnetic Mount je všestranný držák navržený pro profesionální nahrávání mobilním telefonem. Umožňuje připojení mikrofonu, světel a dalšího příslušenství k jakémukoli iPhonu s MagSafe, případně smartphonu s kompatibilním MagSafe pouzdrem. Tento systém držáků byl představený během NAB 2024 spolu s RODE Phone Cage a má za cíl proměnit smartphony v profesionální nahrávací zařízení.

Obsah balení

rode_obsah_balení

Po otevření vnější krabičky vás čeká vnitřní rozkládací krabička. Po jejím rozložení uvidíte, jak jsou všechny díly hezky uchyceny a uspořádány. Celkově balení působí velmi esteticky a při rozbalování si můžete naplno užít zážitek z nového produktu. V balení naleznete:

  • Kruhový magnetický držák
  • Krátké rameno se sáňkami (pro uchycení příslušenství)
  • Dlouhé rameno se sáňkami (pro uchycení příslušenství)
  • Dlouhé rameno se 1/4 palcovým závitem (pro uchycení na stativ)

Sestavení a první dojmy

rode_magnetic_mount_součásti ramena

Po vyjmutí jednotlivých součástí z krabičky nejdříve zaujme, že jsou díly velmi pevné a zároveň lehké. Kruhový držák s magnetem slouží k uchycení iPhone a má v sobě zabudovány 4 otvory pro ramena. Každý z otvorů je orientován po 90 stupních. 

Samotné sestavení držáku je snadné, pouze stačí jednotlivá ramena zasunout do kruhového držáku. Není zde sice možnost si pozici upravit a mírně posunout, ale výhodou fixního umístění otvorů je vysoká pevnost. 

rode_držák

Po uchycení ramen přichází na řadu uchycení příslušenství. Vzhledem k tomu, že obě ramena pro příslušenství mají na svém konci sáňky, tak se opět jedná o snadnou montáž.

Design a kvalita zpracování

RODE Magnetic Mount je vyroben z vysoce kvalitního hliníku, což z něj činí pevné a lehké zařízení, vhodné pro různá prostředí, od studiových podmínek až po venkovní natáčení. Jeho kompaktní design zajišťuje snadnou přenositelnost, snadno se vejde do batohu nebo tašky na vybavení. Pokud ho rozložíte, tak se pak vejde třeba i do kapsy.

Držák obsahuje mimořádně silný magnet pro bezpečné připevnění, zajišťující, že váš telefon a příslušenství zůstanou na místě i při prudkých pohybech. Modulární design zahrnuje tři odnímatelná ramena: krátké a dlouhé rameno pro uchycení příslušenství (například světlo nebo mikrofon) a dlouhé rameno s 1/4 palcovým závitem pro uchycení na stativ. Celý držák je modulární, takže můžete umístit ramena libovolně podle aktuální potřeby. 

Funkčnost a použitelnost

iphone rode magnetic mount

Jedním z výrazných rysů RODE Magnetic Mount je jeho snadné použití. Magnetický úchyt umožňuje okamžité připevnění i odejmutí iPhone (kompatibilního s MagSafe). Uživatelé tak mohou rychle připevnit mobil, připojit potřebné příslušenství a začít natáčet. Tato jednoduchost je zvláště přínosná pro natáčení na cestách, kdy potřebujete rychle nastavit a rozložit své vybavení.

Držák nalezne širokou škálu uplatnění. Ať už děláte rozhovory, natáčíte v terénu nebo provádíte živé přenosy, RODE Magnetic Mount poskytuje stabilní a přizpůsobitelné řešení pro uchycení všech potřebných zařízení.

Poměr cena/výkon

Za necelých 2600 Kč je RODE Magnetic Mount cenově dostupný a vzhledem ke kvalitě zpracování a škále využití zde hodnotíme poměr cena/výkon jako perfektní. Nicméně pokud hledáte řešení přímo pro natáčení filmu, pak byste měli zvážit i RØDE Phone Cage.

Závěr a doporučení

RODE Magnetic Mount je dobře navržený, všestranný nástroj pro tvůrce obsahu. Jeho silný magnetický držák, modulární design a lehká konstrukce z něj činí vynikající volbu pro proměnu iPhone v profesionální video zařízení. 

Celkově RODE Magnetic Mount nabízí výborný poměr cena/výkon a vyniká svým inovativním designem. Pro ty, kteří již mají kompatibilní příslušenství, je to vynikající doplněk.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde