Bližší pohled na kalkulačku pro iPad: vyplatilo se čekání?

ipados-18-calculator

Během zahajovací prezentace na WWDC24 Apple odhalil řadu aktualizací svých operačních systémů, včetně dlouho očekávaného iPadOS 18. Tato nejnovější verze OS přináší řadu nových funkcí, přičemž jednou z nejvýznamnějších je nativní aplikace Kalkulačka, na kterou uživatelé čekají od uvedení iPadu v roce 2010.

Více než jen jednoduchá kalkulačka

Nová aplikace Kalkulačka pro iPadOS 18 není jen zvětšenou verzí aplikace z iPhonu. Apple ji vybavil pokročilými funkcemi, díky nimž se stane mocným nástrojem pro studenty a profesionály. Nejvýznamnější novinkou je funkce Math Notes, která využívá Apple Pencil pro dynamické řešení rovnic.

Představujeme Math Notes

Math Notes integruje Kalkulačku s existující aplikací Poznámky, což uživatelům umožňuje psát rovnice přímo pomocí Apple Pencil. Stačí napsat rovnici a jakmile přidáte znaménko rovnosti, aplikace okamžitě zobrazí výsledek. Jakékoli opravy provedené v rovnici se ihned promítnou do výsledku. To vše díky schopnostem strojového učení aplikace, která zlepšuje čitelnost rukopisu a napodobuje styl uživatelů při zobrazování výsledků.

Interaktivní grafy a vzorce

Kromě základních rovnic podporuje Math Notes také složité vzorce a interaktivní grafy. Uživatelé mohou kreslit grafy, které se dynamicky aktualizují při úpravě souvisejících vzorců, což poskytuje velmi interaktivní a intuitivní způsob řešení matematických úloh na iPadu.

Rozšířené funkce

Kromě rovnic a grafů obsahuje Math Notes podporu pro historii, proměnné a převody jednotek, což z ní činí nepostradatelný nástroj pro studenty. Tato integrace uživatele ušetří od potřeby spoléhat se na aplikace třetích stran, z nichž mnohé jsou často drahé.

Dostupnost

Beta verze pro vývojáře iPadOS 18 už je k dispozici, ale finální verze bude dostupná na podzim. Uživatelé iPadů se mohou těšit na aktualizaci plnou funkcí, která výrazně zlepší možnosti jejich zařízení, zejména díky dlouho očekávanému přidání nativní aplikace Kalkulačka.

iPadOS 18 od Apple se rýsuje jako významný upgrade, který nabízí nástroje slibující usnadnění a zjednodušení matematických úloh, a to po 14 letech čekání.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde