Nové iPady už na podzim. Odhalil je identifikátor ve zdrojovém kódu.

nove ipady na podzim

Po nedávném uvedení iPad Pro a iPad Air roste očekávání ohledně další vlny zařízení Apple. Nový únik informací odhaluje podrobnosti o nadcházejících modelech iPad, které by měly být uvedeny na trh do konce roku 2024. Tato informace pochází z backendového kódu Apple, který odhaluje detaily o zařízeních ve vývoji. Informace jako první zveřejnil v příspěvku uživatel aaronp613 na sociální síti X.

Očekávané vylepšení pro nadcházející iPady

Podle odhalených referencí, které objevil Nicolàs Álvarez, bude 11. generace iPadu vybavena procesorem A16, což představuje významný upgrade oproti čipu A14 Bionic v modelu 10. generace. Nový iPad mini by měl být vybaven čipem A17, což znamená dvougenerační skok. Apple by mohl do mini verze zařadit čip A17 Pro, čímž by zvýšil jeho schopnosti s funkcemi Apple Intelligence.

Zrušené a budoucí modely iPadů

Kód také zmiňuje několik iPadů, které byly ve vývoji, ale nedostaly se do výroby. Zejména mezi nimi jsou modely navržené s čipem A14, které měly být aktualizacemi pro iPad 9. generace, který byl ukončen v květnu a byl posledním iPadem s kulatým tlačítkem Domů.

Dále únik informací naznačuje plány Apple na iPad Pro s čipem M3, který byl původně očekáván k uvedení letos. Místo toho Apple překvapil trh zavedením čipu M4 v novém iPad Pro během květnové akce „Let Loose“. Tento krok znamenal první uvedení čipu řady M v zařízení mimo Mac, což stanovilo nový precedens pro uvádění produktů Apple.

Pohled do budoucnosti: iPad Pro s čipem M5

Navíc, odkazy na „iPad 17“ naznačují, že Apple vyvíjí iPad Pro s čipem M5, který by měl být uveden na trh pravděpodobně v roce 2025 nebo začátkem roku 2026. Tento budoucí model naznačuje pokračující inovace a zlepšování výkonu v řadě tabletů Apple.

Souhrn na závěr

Odhalené identifikátory čipů z backendového kódu Apple odhalují vzrušující řadu nadcházejících iPadů s významnými vylepšeními a inovativními funkcemi, které mají zlepšit uživatelský zážitek a výkon. První dorazí nejspíš na podzim.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde