Sílící spekulace o nových iPadech: vyjdou tento týden?

ipad mini 6 a ipad air 5 2023

O víkendu se opět objevily spekulace, že Apple plánuje představit aktualizované verze iPad Air, iPad mini a základního iPadu během tohoto týdne. Zprávy ze stránek Supercharged a 9to5Mac citují nejmenované zdroje, které tvrdí, že nový iPad Air bude vybaven čipem M2, zatímco iPad mini dostane nejnovější procesor Apple A16 Bionic.

Gurman tvrdí, že uvedení na trh se tento měsíc neuskuteční

Proti těmto spekulacím jse ve svém vyjádření známý analytik Mark Gurman. Ten věří, že je nepravděpodobné, že by v říjnu došlo k uvedením iPadů na trh. Ve svém nejnovějším newsletteru Gurman uvedl, že Apple postupuje v přípravě nových modelů iPadu a MacBooku, ale jejich uvedení na trh „se tento měsíc neuskuteční“.

Rychlejší čipy, ale bez větších změn

Podle Gurmana nové iPady získají rychlejší procesory, ale nebude v nich žádná významná aktualizace designu nebo funkcí.

2023 by mohl být prvním rokem bez nového iPadu

Pokud se Gurmanovo tvrzení o absenci uvedení iPadu na trh před rokem 2023 ukáže jako pravdivé, byl by to první kalendářní rok bez nového modelu iPadu od doby, kdy bylo zařízení uvedeno na trh v roce 2010. Minulý měsíc také analytik Ming-Chi Kuo řekl, že je pravděpodobné, že do konce roku nevyjde žádný nový model iPadu.

Nové MacBooky nepřijdou až do roku 2024

Kromě iPadů Gurman říká, že vylepšené modely MacBook Pro o velikostech 14 a 16 palců, MacBook Air a modely MacBook Air o velikostech 15 palců jsou nyní naplánovány na první polovinu roku 2024. Načasování dalších aktualizací Maců zůstává neznámé.

Kdo má pravdu se brzy dozvíme

Protože Gurman a další zprávy předkládají rozporné informace, datum příštího uvedení iPadů a MacBooků Apple na trh zůstává nejisté. Brzy však sami zjistíme, zda nové iPady přijdou tento týden.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde