Apple Pencil 3 s magnetickým hrotem možná vyjde ještě letos

apple pencil 3

Podle nové zprávy z japonského blogu Mac Otakara může Apple tento týden oznámit třetí generaci Apple Pencil s výměnnými magnetickými hroty namísto očekávaných aktualizací iPad Air, iPad mini a základního iPadu.

Nový Apple Pencil by měl mít výměnné hroty

Zpráva uvádí, že nový Apple Pencil 3 bude vybaven odnímatelnými magnetizovanými hroty, které lze vyměnit. To by umožnilo uživatelům snadno měnit hroty určené pro různá použití, jako je kreslení, technická ilustrace a malování.

Současný Apple Pencil má jediný, nemagnetický, hrot

Existující Apple Pencil druhé generace, vydaný v roce 2018, má pouze jeden nesundavatelý hrot. Náhradní hroty lze zakoupit samostatně, ale nepřipojují se magneticky.

Cena a dostupnost zůstane pravděpodobně stejná

Cena Apple Pencil 3 je zatím neznámá, ale pravděpodobně zůstane kolem 3000 Kč, jako současný model. Nový Apple Pencil by mohl být oznámen již tento týden.

Aktualizace iPadu přijdou později

Ačkoliv Apple Pencil 3 by mohl brzy vyjít, aktualizované modely iPadu stále vývojáři dokončují. Renomovaný analytik Mark Gurman říká, že nové iPady jsou ve vývoji, ale pravděpodobně nevyjdou dříve než na konci tohoto měsíce. Mohou ale také vyjít mnohem později.

Apple Pencil by mohl získat USB-C

Kromě nového Apple Pencil 3 by mohl být původní Apple Pencil s konektorem Lightning také aktualizován s konektivitou USB-C, aby odpovídal nejnovějším modelům iPadu. Toto by nahradilo stárnoucí port Lightning.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde