Nečekejte MacBook Pro s OLED displejem v blízké době

První MacBook Pro s OLED displejem by pravděpodobně neměl být vydán dříve než v letech 2026 nebo 2027. Tuto předpověď přinesl Ross Young, generální ředitel výzkumné firmy zabývající se průmyslem displejů: Display Supply Chain Consultants.

Výroba OLED panelů stále ještě několik let vzdálena

Na nedávném webináři Young uvedl, že dodavatelský řetězec Apple stále potřebuje několik dalších let k vybudování výrobních schopností pro hromadnou produkci větších OLED panelů vhodných pro notebooky.

Ačkoliv kolují zvěsti o MacBookcínch s OLED displejem, Young věří, že nejdřívější možný termín, vzhledem k omezení výroby displejů, je rok 2026 nebo 2027. Tento názor již dříve sdílel.

Mnoho výhod OLED pro MacBook Pro

Oproti technologii LCD, která se používá v současných MacBook Pro, by OLED displeje umožnily vyšší jas, vylepšený kontrast s pravými černými tóny, lepší energetickou účinnost a životnost baterie a mnoho dalšího.

Ostatní zařízení Apple dostanou OLED dříve

Zatímco se zdá, že MacBook Pro bude muset počkat, Young potvrdil, že jiné produkty Apple přijmou OLED dříve.

Modely iPad Pro v roce 2024 budou mít OLED

Young znovu potvrdil, že OLED displeje se dostanou do iPad Pro v roce 2024. To poskytne mnoho již zmíněných vylepšení displeje: jas, kontrast, nižší spotřeba.

iPad Air a iPad Mini také čekají

Avšak nižší řady, jako jsou iPad Air a iPad mini, nepřejdou na OLED až do roku 2026, podle Younga. Proto budou nadále používat LCD alespoň u dvou dalších generací. Tato informace podporuje už dříve zveřejněné spekulace.

Young má silnou historii ohledně plánů Apple

Ross Young v minulých letech přesně předpověděl budoucí plány Apple v oblasti displejů. Jeho předpovědi ohledně načasování OLED pro MacBook Pro a další zařízení by tedy měly být důvěryhodné.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde