Plánovaná obnova celé řady iPadů pro rok 2024

ipad 2024 nove futuristicke modely

Poprvé od uvedení iPadu se zdá, že Apple nechá uplynout celý rok bez představení nového modelu. Tato pauza, která je od zavedení iPadu Steve Jobsem v roce 2010 neobvyklá, naznačuje významnou přípravu na komplexní aktualizaci plánovanou na rok 2024.

Analýza od Marka Gurmana

Mark Gurman z Bloombergu ve svém nedávném vydání newsletteru Power On nenápadně zmínil, že Apple v zbytku roku 2023 nepředstaví žádné nové iPady. Toto představuje významný odklon od vzorce společnosti v posledních 13 letech, kdy se každoročně objevil alespoň jeden nový model iPadu.

Pokles prodeje iPadů a historické vydání

Řada iPadů zaznamenala pokles prodeje o 10 %, jak bylo uvedeno v nejnovější finanční zprávě společnosti. Tento pokles může odrážet snížení zájmu spotřebitelů. Historicky, počínaje původním iPadem uvedeným v roce 2010, společnost Apple pravidelně představovala nové verze každý rok, přičemž rok 2023 by mohl být první potenciální mezerou v tomto trendu.

Nepravidelné aktualizace

Je důležité si uvědomit, že na rozdíl od iPhonů, iPady nejsou aktualizovány na pravidelném ročním cyklu. Perioda vydání nových modelů Pro a Air je mnohem nepravidelnější, typicky s aktualizacemi každých 18 měsíců. Vzhledem k tomu bychom mohli očekávat další iPad Pro na jaře 2024. iPad Air je mírně pozadu s plánem, a iPad mini překročil dva roky bez aktualizace, což nechává jeho budoucnost nejistou.

Případ základního iPadu

Nepřítomnost nového základního iPadu je možná nejneobvyklejší, jelikož je to model, který se nejvíce držel blízko ročního aktualizačního cyklu. I zde však existují precedenty pro delší intervaly, jako je 18měsíční mezera mezi šestou a sedmou řadou.

Těšíme se na rok 2024

Tato pauza v aktualizacích iPadů není zvláště znepokojující. Vývojové zdroje se zdají být soustředěny na projekt Vision Pro, což přispívá ke zpoždění. Doufáme, že Apple začátkem roku 2024 vyrovná tento nedostatek.

Fanoušci Apple se také mohou těšit na nové AirPods. Gurman říká, že „nové low-end AirPods“ jsou naplánovány k vydání v roce 2024.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde