V současné době je jednou z nejdiskutovanějších otázek, zda se Apple nepokusí předělat zavedený systém a Touch ID zabuduje do zadního krytu. Viděli jsme již mnoho „důkazů“ z obou možný variant a to jak na přední, tak i na zadní straně, z tohoto důvodu stále nejsme přesvědčeni, jakou cestou se Apple vlastně vydá. Dle nového schématu by se měl však vydat starou, zavedenou cestou a Touch ID by mělo být na vrchním krytu.

Schéma, které bylo ve středu zveřejněno na Twitteru, údajně zobrazuje zadní část iPhone 8 (nebo nějaké edice iPhone) a také vertikální umístění objektivů fotoaparátu. Touch ID zde však není vůbec zobrazeno. Pravost tohoto schématu však nelze ověřit, ale pokud je pravý, byl pravděpodobně odcizen někde z obrovského dodavatelského řetězce společnosti Apple.

Zatímco jsme Vás již několikrát informovali a pověstech s Touch ID namontovaném na zadním krytu, stojí za to poznamenat, že sám Apple přiznal testování alespoň deseti různých prototypů iPhone pro letošní rok – takže je ještě možné, že se v této oblasti objeví ještě více variant nového iPhone. V současné době existují také důkazy vyplívající z údajného schématu od Foxconn, kde na zadní straně čtečka otisků prstů také nebyla. Tomuto také mohou nahrávat zprávy o zpožděné výrobě iPhone 8, který by se měl začít vyrábět od října, nebo listopadu a to z důvodu integrace Touch ID do designu telefonu.01

Nejzajímavější je však to, že Touch ID bylo na zadním krytu nahrazeno velkou podložkou – pravděpodobně pro bezdrátové nabíjení. Právě to je druhou největší otázkou pro nový iPhone, jelikož je doprovázeno velkým množstvím nejasností, ale umístění této podložky naznačuje induktivní nabíjecí řešení. Pokud by se toto schéma potvrdilo, rozhodla by se tím společnost Apple pro zabudování standardního Qi od společnosti Wireless Power Consortium – nebo vlastní verzi. Apple takto učinil již dříve u Apple Watch, tak že tato myšlenka není až tak od věci, že by se tomu mohl uchýlit i u nového iPhone.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde