Samsung odhalil modely Galaxy S8 a Galaxy S8+

Jeden z mála obávaných konkurentů iPhonu je tu! Samsung dnes oficiálně odhalil svou nejnovější vlajkovou loď – smartphony Samsung Galaxy S8 a S8+. Spolu s nimi jsme se dočkali také inteligentního hlasového asistenta Bixby, což bude přímý konkurent Siri od Applu.

S úhlopříčkami 5.8 palců u modelu Galaxy S8 a 6.2 palců u modelu Galaxy S8+ se rozhodně nejedná o žádné drobky. Tyto displeje jsou navíc zaoblené a nemají téměř žádné rámečky, což Samsung nazval jako „nekonečný displej“. Oba panely pracují na technologii SuperAMOLED a mají rozlišení 2960 x 1440. Podle předběžných zpráv by velmi podobný displej měl dostat i nový iPhone 8.

Na nových smartphonech od Samsungu nenajdeme hardwarové tlačítko Home, to udělalo prostor větším displejům, takže i přes razantní zvětšení displeje se telefon samotný o mnoho nerozšířil. Absenci hardwarového tlačítka home předpovídají mnozí analytici i pro nový iPhone, kterého bychom se měli dočkat na podzim. Zatím to vypadá, že Galaxy S8 a iPhone 8 budou hardwarově velmi podobné telefony.

Někteří analytici předpovídali, že nový Samsung S8 po vzoru iPhonu přijde o sluchátkový jack, to se však nestalo, k novým modelům od Samsungu navíc dostanete sluchátka Harman AKG. Ve výbavě je také podpora Bluetooth 5.0, která umožňuje připojení dvou bezdrátových reproduktorů nebo sluchátek a simultánní přehrávání.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde