Kontroverze kolem FineWoven obalů pro iPhone 15

Nové obaly FineWoven od společnosti Apple pro řadu iPhone 15 se setkaly s intenzivní kritikou jak od kupujících, tak od recenzentů. Obaly z mikrotkaniny vykazují vážné nedostatky v designu i trvanlivosti.

Zásadní nedostatky v designu

Obal FineWoven má sametovou zadní část vyrobenou z recyklovaného polyesteru. Ačkoliv je teoreticky „šetrný k životnímu prostředí“, mnoho uživatelů hlásí, že materiál se snadno poškrábe, zašpiní a celkově nese známky opotřebení již po několika dnech normálního používání. Drsné, tvrdé plastové hrany také tlačí do rukou uživatelů, což způsobuje nepříjemný úchop.

Ale největším designovým nedostatkem je otvor pro USB-C port. U mnoha obalů je otvor špatně zarovnaný, nerovnoměrný nebo příliš úzký. To brání různým USB-C kabelům od třetích stran ve vložení skrz otvor.

Nic moc nevydrží

Zdá se, že obaly FineWoven postrádají jakoukoli dlouhodobou životnost. Fotografie ukazují obaly v obchodech Apple poškrábané a špinavé již po dni používání. Zákazníci hlásí to samé po pouhých několika hodinách od nasazení obalu.

Někteří zaměstnanci Apple Store prý vystavené obaly vyměňují denně. Existují také zprávy o tom, že zaměstnanci aktivně odrazují kupující od nákupu obalů FineWoven a místo toho je směřují k silikonovým obalům nebo jiným možnostem od třetích stran.

Jeden recenzent používal kožený obal od Apple rok, než ukázal podobné známky opotřebení jako obal FineWoven po pouhých 48 hodinách. To vyvolává environmentální obavy. Jestliže mají obaly tak krátkou životnost, tak to rozporuje jejich ekologické přínosy.

Nepovedený pokus

Ačkoli opuštění kůže z důvodu ochrany životního prostředí a „udržitelnosti“ je chvályhodné, alternativa FineWoven se zcela minula účinkem. Kvůli nevhodné konstrukci, nevhodnosti materiálů a nedostatečné trvanlivostí převažují nedostatky nad výhodami.

Pokud hledáte ideální obal na iPhone 15 Pro, tak pro vás máme připraven výběr těch nejlepších obalů.

Prozatím většina uživatelů raději volí kvalitní obal od třetí strany, nebo vůbec žádný obal. Každý, kdo již zakoupil obal FineWoven, by měl vážně zvážit jeho vrácení, pokud je to možné. Doufejme, že Apple si uvědomí chyby a rychle je vyřeší.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde