Uživatele děsí fleky na titanových iPhone 15 Pro (Max). Apple: Jedná se o dočasný důsledek kontaktu s kůží

Dnes dorazily nové iPhony 15 Pro a iPhone 15 Pro Max k prvním majitelům, kteří je nadšeně rozbalují. Někteří z nich se však děsí, protože se jim na titanovém těle iPhone začaly objevovat fleky. Není se však čeho děsit, Apple prohlásil, že titanový rám může v důsledku mastnoty kůže dočasně měnit barvu.

Manipulace s iPhone 15 Pro bez obalu může způsobit dočasnou změnu barvy

Titanový rám iPhone 15 Pro byl navržen tak, aby byl pevnější a lehčí v porovnání s předchozími rámy z nerezové oceli. Avšak titan je také citlivější na reakci s mastnotou, která je v kůži.

Podle aktualizovaného vyjádření Apple může manipulace s iPhone 15 Pro nebo 15 Pro Max bez obalu způsobit, že oleje z vaší kůže dočasně změní barvu titanového rámu. V průběhu času může dojít k viditelným otiskům prstů a k proměně barvy.

Naštěstí, jak tvrdí Apple, je tato změna barvy pouze dočasná. Může být vrácena do původního stavu jednoduchým setřením rámu iPhone měkkým, mírně vlhkým, bezchlupým hadříkem. To by mělo vrátit titanový rám zpět k jeho původní stříbrné nebo černé kartáčované povrchové úpravě.

Apple doporučuje použití obalu

Aby se předešlo změně barvy nebo otiskům prstů způsobenými oleji, Apple doporučuje používat jeden z jeho obalů pro iPhone. Obal zakryje titanový rám iPhone, čímž ho chrání před kontaktem s kůží. Obaly můžete koupit přímo na Alze nebo Smarty. Velký výběr obalů na iPhone 15 Pro mají také v dalších specializovaných e-shopech.

Obaly nabízejí také další výhody, jako je ochrana před škrábanci a prasklinami v případě pádu vašeho iPhone. Proto se vřele doporučuje používat obal k udržení vašeho nového iPhone 15 Pro v bezvadném stavu.

Fleky nejsou tak viditelné, jako na některých fotkách od novinářů

Na internetu koluje množství fotek od novinářů, kde jsou vidět extrémní fleky z opatlaných iPhonů (obvykle z Apple Store). V praxi to však není tak hrozné. Jak jsme se sami přesvědčili, tak při držení se sice objevují jen drobné flíčky, ale stačí je otřít a jsou hned pryč. Níže se můžete podívat na fotku s „flekem“ a následně po otření.

Flek na iPhone 15 Pro
Po otření fleku

Obecné tipy od Apple na čištění iPhone 15 Pro

Kromě možných změn barvy na rámu Apple uvádí, že doporučení pro čištění modelů iPhone 15 Pro jsou podobná jako u ostatních modelů iPhone.

Jako vždy, před osetřením vašeho iPhone se ujistěte, že jste odpojili všechny kabely. Apple doporučuje používat měkký, mírně vlhký, bezchlupý hadřík k jemnému setření displeje a dalších povrchů. Vyhněte se vlhkosti v jakýchkoli otvorech.

Nepoužívejte čistící chemikálie, spreje ani stlačený vzduch na čištění vašeho iPhone, protože by to mohlo zařízení poškodit. Buďte opatrní, abyste neškrábli čočku fotoaparátu nebo poškodili jakákoli tlačítka. S náležitou péčí by váš nový titanový rám a skleněné povrchy iPhone 15 Pro měly vypadat skvěle.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde