Mobile World Congress 2017: Co nás čeká?

Ti kteří pravidelně sledují dění ze světa moderní elektroniky, už asi ví, že na začátku roku nás pravidelně hostí dva největší veletrhy: CES a MWC. Právě Mobile World Congress 2017 startuje již za pár dní a proto bychom se měli poohlédnout po tom, co se pro nás chystá. Veletrh se bude konat v Barceloně a očekávání jsou vysoká. Měli bychom se dočkat nových zařízení od Nokie, Huawei, Sony, LG i BlackBerry. Rozhodně se však nebude jednat jen o smartphony.

BlackBerry

Začneme značkou, která dříve diktovala mobilní trendy, nyní se však stala spíše outsiderem. O posledních neúspěších značky BlackBerry již bylo řečeno mnoho. I přes poslední zprávy o konci výroby smartphonů této značky se letos dočkáme nového modelu, protože BlackBerry se smartphony nekončí úplně, jen výrobu převedla na společnost TLC. Novým smartphonem by měl být BlackBerry Mercury nebo také BlackBerry DTEK70. Mělo by jít o smartphone s hardwarovou klávesnicí a operačním systémem Android. Ostatní parametry budou běžné, vyzdvihnout můžeme snad jen 3500 mAh baterii.

Huawei

Huawei je společnost, které se poslední dobou hodně daří a úspěchy již dávno nesklízí jen v Asii, ale i v Evropě a dalších částech světa. Dle tiskové zprávy se Huawei chystá na MWC představit svou novou vlajkovou loď. Mělo by se jednat o model Huawei P10 a Huawei P10 Plus. Ve výbavě těchto smartphonů by neměl chybět zahnutý 5.5-palcový QHD displej, kovové tělo nebo 8-jádrový procesor Kirin 960. Dále bychom se mohli dočkat i smartphonu Huawei Mate 9 Pro nebo nových chytrých hodinek této značky.

HTC

Tchajwanská společnost HTC už také zažila lepší časy, ale ani ona ve svém snažení nepolevuje a možná se na MWC dočkáme nové vlajkové lodi HTC 11. Vzhledem k tomu, že HTC zatím neoznámilo čas své tiskové konference, je to však mírně nepravděpodobné. HTC 11 by však měl být přelomový smartphone, který nebude mít vůbec žádná tlačítka a nabízet bude zahnutý displej i 8 GB operační paměti.

LG

Jeden z nejočekávanějších modelů letošního MWC je jednoznačně LG G6, i přesto že LG již vyzradilo většinu parametrů. Už nyní víme, že se dočkáme 5.7-palcového QHD+ FullVision displeje s poměrem stran 18:9. Tělo bude kovové a odolá prachu i vodě. Těšit se můžeme také na 13 MPx dual-fotoaparát nebo uživatelské prostředí LG UX 6.0. Novinkou bude rychlé bezdrátové nabíjení. LG by mělo představit i menší variantu tohoto telefonu s označením LG G6 Compact.

Motorola

I když sláva této značky je již také minulostí, pod taktovkou Lenova možná Motorola představí nové zařízení z řady levných smartphonů. Mohlo by se jednat o modely Moto G5, Moto G5 Plus nebo Moto G5 Play. To se však s jistotou dozvíme až 26.2..

Nokia 

Mnozí z vás by jistě nečekali, že se ještě někdy dočkáme čistokrevného smartphonu s logem Nokie. Opak je pravdou. Nokia je nyní ve vlastnictví společnosti HMD a nedávno představila Nokii 6 pro čínský trh. Zatím nevíme, jestli se ji dočkáme i v Evropě, ale na MWC by se určitě měla objevit vlajková loď Nokia 8 a několik zařízení s příjemnější cenovkou. Jejich označení by mělo být Nokia 3 a Nokia 5. Možná se dočkáme i návratu populární Nokie 3310 v nějaké modernější podobě.

Samsung

Po boku Applu je Samsung jedním z největších světových hráčů na poli mobilních technologií. Letos však návštěvníky MWC zklame, protože svůj nový model Galaxy S8 určitě nepředstaví. Z kola ven jde tedy i verze Galaxy S8 Edge. To je určitě velká škoda, protože očekávání směřující k těmto smartphonům jsou vysoká. Mluví se o fotoaparátu s dvěma objektivy, 4200 mAh baterii, 6 GB operační paměti i 4K zahnutém displeji. Podle některých zdrojů se však představení dočkáme již v dubnu.

Doufejme, že si pro nás Samsung jako náplast připravil jiná zajímavá zařízení. Mluví se o smartphonech, které půjdou přeložit na půl, nebo o novém high-end tabletu Samsung Galaxy Tab S3.  

Sony

U této značky jsme se dozvěděli poměrně dost informací ještě před oficiálním představení na MWC 2017. Víme, že by Sony mělo odhalit 5 smartphonů, z nichž 2 budou opravdové high-endy. Určitě se dočkáme updatu modelové linie X. Všechny smartphony by měly mít poměrně velké displeje s uhlopříčkou okolo 5ti palců. Dočkáme se i procesorů Snapdragon 835 nebo 653, zatím je však velký zmatek v tom, které parametry budou mít které smartphony a jaké bude jejich konečné označení. Spekuluje se o modelech Sony Xperia XA 2, Sony Xperia XZ 2 nebo Sony Xperia X2. V tomto případě bude opět jistější počkat si na oficiální představení, které nám ve všem snad udělá jasno.

Na letošním MWC se objeví i značky Oppo nebo ZTE. Svou chvíli slávy bude mít i Qualcomm, který určitě přijde s novými hardwarovými novinkami. Měli bychom se dočkat i nových smartwatch a dalších chytrých doplňků. MWC 2017 je za dveřmi a přinese nám mnoho nového!

 

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde