Vytlačí Huawei Apple z druhého místa v prodejích smartphonů?

Prostřednictvím tchajwanského webu DigiTimes se nedávno začala šířit informace, že Huawei by mohl zaujmout místo druhého největšího výrobce smartphonů na světě. Stalo by se tak díky třetí čtvrtině fiskálního roku, kdy se mu velmi dařilo.

Huawei ženou dopředu vlajkové lodě, jako je P10 a Mate 9, ale i levnější smartphony se značkou Honor. Daří se jim tak moc, že by brzy mohly překonat iPhone od Applu.

V poslední čtvrtině roku Huawei prodal 38,4 milionů smartphonů. Očekává se, že v této čtvrtině překoná hranici 40 milionů, což by znamenalo překonání Applu.

Apple v poslední čtvrtině prodal 41 milionů smartphonů, ale vzhledem k blížícímu se představení nových modelů se dá očekávat, že lidé nyní budou s nákupy nových iPhonů spíše otálet a prodeje tedy mohou razantně klesnout.

Pokud Huawei opravdu Apple překoná, bude to poprvé od roku 2011, co Apple klesne z prvních dvou příček.

Je však důležité přiznat, že Apple tyto výsledky a prognózy skoro nemusí zajímat. První důvod je, že tyto prodeje mezi distribučními kanály přímo neukazují na konečné prodeje zákazníkům. Dalším důvodem je, že i když Apple neprodá nejvíce smartphonů, jeho zisky jsou stále největší.

 

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde