Modely iPhone 16 Pro obdrží významný upgrade teleobjektivu

iphone-16-pro

Podle nové zprávy od Economic Daily News plánuje Apple významný upgrade teleobjektivu u nadcházejících modelů iPhone 16 Pro. Vylepšení bude umožněno přechodem na pokročilejší technologii čoček.

Výhody pokročilejších čoček

Pokročilé, lépe modelované, čočky nabízejí několik výhod oproti současným teleobjektivům v modelech iPhone 15 Pro:

  • Tenčí a lehčí design čočky
  • Kratší fyzická délka
  • Vylepšené optické zvětšení (zoomu)

Přechod na pokročilejší čočky by měl umožnit mnohem lepší optický zoom u modelů 16 Pro.

Nejprve jen pro teleobjektiv

Zpráva uvádí, že nové čočky budou zpočátku omezeny pouze na teleobjektiv v modelu 16 Pro. To je způsobeno složitým výrobním procesem a omezenou výrobní kapacitou pro tuto novou technologii.

Apple údajně získává tyto čočky od dodavatelů Hoya a Largan Precision.

Možnost ‚Super‘ Zoomu na 16 Pro Max

Spekulace z července naznačují, že teleobjektiv na 16 Pro Max by mohl nabídnout „super“ zoom přesahující 300 mm, což by dalece překonávalo 5x optický zoom na 15 Pro Max.

Pokud jsou tyto informace přesné, teleobjektiv 16 Pro Max by poskytoval ještě větší zvětšení než model 16 Pro. Není však jasné, zda se super zoom v objektivu skutečně objeví.

Možně zdražění

Využití pokročilé technologie nových čoček možná zvýší výrobní cenu. To by mohlo podpořit tlak na cenu modelů iPhone 16 Pro. Možným řešením tohoto problému by bylo snížení nákladů na výrobu. Efektivní výroba by mohla dokázat alespoň částečně kompenzovat nárůst nákladů na součástky.

Přesto by vylepšení fotoaparátu, které umožňuje nová technologie čoček, bylo atraktivním prodejním argumentem pro pokročilé fotografy. Systém fotoaparátu iPhone by tak znovu posunul laťku mobilního fotografování.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde