Spekulace o iPhone 16 Pro: Větší displeje, nová tlačítka, lepší kamery

iphone 16 pro

Uvedení řady iPhone 16 Pro se očekává až koncem roku 2024, ale již nyní kolují spekulace o možných aktualizacích a změnách budoucích vlajkových telefonů od Apple. Zde je několik nejvýznamnějších dosud známých spekulací:

Větší displeje s upraveným poměrem stran

Podle renomovaného analytika Rosse Younga budou iPhone 16 Pro a 16 Pro Max mít větší velikost displeje – 6,3 palce a 6,9 palců, což je zvětšení oproti současným 6,1 palci a 6,7 palcům u modelů iPhone 15 Pro. Nové iPhony by také měly mít upravený poměr stran.

Tajemné nové tlačítko „Capture“

Jak jsme už informovali dříve, uniklá schémata z předvýrobní fáze naznačují, že všechny modely iPhone 16 získají nové tlačítko „Capture“ umístěné pod zapínacím tlačítkem. Jeho funkce zatím není jasná, ale mohlo by sloužit jako dedikované tlačítko spouště fotoaparátu.

Vylepšená ultraširokoúhlá kamera s 48MP

Analytik Jeff Pu tvrdí, že ultraširokoúhlá kamera iPhone 16 Pro bude mít rozlišení 48 megapixelů, což umožní vytvářet fotky s vyšším rozlišením v režimu 0,5x s více detaily.

Rychlejší Wi-Fi 7 a 5G konektivita

Očekává se, že řada iPhone 16 Pro bude podporovat Wi-Fi 7 pro rychlejší přenos dat a nižší latenci. Také by měla obsahovat modem Qualcomm Snapdragon X75 pro vylepšený výkon a efektivitu 5G.

Čip nové generace A18 Pro, vyrobený 3nm procesem

Nejnovější čip A18 Pro pro modely iPhone 16 Pro by měl využívat druhou generaci výrobního procesu 3nm od společnosti TSMC, což by mělo zvýšit rychlost a energetickou účinnost.

5x optický zoom pro oba modely Pro

Hlavní periskopický teleobjektiv s 5x optickým zoomem, který byl představen u modelu iPhone 15 Pro Max, by měl být k dispozici u obou modelů iPhone 16 Pro.

Uvedení se očekává v září 2024

Apple obvykle představuje novou řadu iPhonů v září, proto se očekává, že modely iPhone 16 Pro budou oznámeny a uvedeny na trh v září 2024. Více detailů pravděpodobně vyjde najevo, jak se budeme blížit k uvedení na trh.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde