Apple oznámil, že aktuálně neplánuje 27palcový iMac

imac 27 konci

Společnost Apple oznámila, že nepředstaví 27-palcovou verzi stolního počítače iMac poháněnou jejich vlastními čipy Apple Silicon. Tuto novinku sdílelo The Verge.

27palcový iMac oficiálně vyřazen

Model 27palcového iMacu s procesory Intel byl společností Apple vyřazen z nabídky v roce 2022. To zanechává nedávno aktualizovaný 24-palcový iMac s novým čipem M3 jako jedinou současnou možnost „all-in-one“ počítače od Apple. Zákazníkům, kteří preferují větší nebo výkonnější počítač, doporučuje Apple spárovat 27palcový monitor Studio Display s počítačem Mac Studio nebo Mac mini. V této sestavě se celé řešení dost prodraží. Jen Studio display začíná na skoro 40 000 Kč.

Středobodem zůstává 24palcový iMac

Dle vyjádření mluvčího společnosti Apple se společnost soustředí v rámci modelu iMac jen na model o velikosti 24 palců, který byl poprvé uveden na trh na počátku roku 2021. Tento menší iMac byl právě nedávno aktualizován na nový čip M3.

Možnost většího iMacu v budoucnosti

Aktuálně se zdá, že 27palcový iMac s čipy Apple Silicon je zrušen. Možnost většího iMacu však stále zůstává otevřená. Analytik společnosti Apple Ming-Chi Kuo předpokládá, že Apple představí v roce 2025 32palcový iMac. Mark Gurman z Bloombergu rovněž uvádí, že Apple vyvíjí 32-palcový iMac Pro. Ten však datum vydání odhaduje na konec roku 2024 nebo začátek roku 2025.

Závěrem

Jak jsm uvedl, Apple ukončil výrobu 27palcového iMacu s Intel procesory a potvrdil, že nemá v plánu nahradit jej 27palcovou verzí s vlastními čipy Apple Silicon. Aktuálně se společnost soustředí na 24palcový iMac a podle spekulací chystá i 32palcovou verzi iMac (možná ve variantě „Pro“).

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde