Co očekávat od Apple Eventu „Scary Fast“?

apple event scary fast mac

Apple hostí speciální akci (31. října v 1:00), která se bude soustředit na Mac. Slogan akce je „Scary Fast“, což naznačuje významná vylepšení výkonu. Ačkoli bude hlavním bodem programu představení nových Maců, kolují také spekulace, že bychom mohli vidět aktualizace i u jiných produktů, jako je iPad mini. Zde je přehled toho, co můžeme očekávat.

Nové MacBooky Pro 14 a 16 palců

Apple nedávno aktualizoval vyšší modely MacBooku Pro s čipy M2 Pro a M2 Max. Přesto nejspíš dojde k aktualizaci i na této říjnové akci, aniž by uplynul celý rok.

Očekává se, že nové 14palcové a 16palcové MacBooky Pro budou mít čipy nové generace M3 Pro a M3 Max. Tyto nové čipy by měly přinést významná vylepšení výkonu CPU a GPU ve srovnání s verzemi M2.

Kromě toho se spekuluje o vylepšeních displeje. MacBooky Pro by mohly dostat nové miniLED obrazovky, které jsou energeticky účinnější, což by mělo za následek lepší výdrž baterie. Kromě vylepšených vnitřních součástek se neočekávají žádné významné změny v designu.

Obnovený 24palcový iMac

Také 24palcový iMac by měl být aktualizován na této akci. Současný model stále používá čip M1 z roku 2021. Nová verze by měla obsahovat čip M3, což by mělo přinést zvýšení výkonu, zejména u GPU.

Očekává se také větší kapacita RAM a úložiště SSD. Nové barvy, o kterých se spekuluje, zahrnují oranžovou, modrou, růžovou a stříbrnou. I když celkový design zůstane stejný, upravený stojan by mohl umožnit přesun vnitřních komponent.

Možná 7. generace iPadu Mini

Jedno překvapení, které bychom mohli vidět, je nový iPad mini 7. generace. Nejnovější model byl vydán v září 2021. Další verze pravděpodobně přidá čip A16 Bionic z iPhone 14 Pro, čímž by se snížily problémy s tzv. jelly scrolling.

I když některé spekulace naznačují, že nové iPady nebudou vydané do roku 2024, úřední záznam o registraci baterie pro iPad mini s datem říjen 2023 naznačuje, že by mohl být představen již letos. Většina analytiků je k tomu však stále skeptická.

Aktualizace příslušenství na nabíjení přes USB-C

Očekává se, že Apple aktualizuje Magic Keyboard, Magic Mouse a Magic Trackpad, aby je bylo možné nabíjet přes USB-C porty místo přes Lightning. Tyto doplňky by měly být nabízeny společně s novým 24palcovým iMacem.

Kdy a jak sledovat Apple Event živě

Akce „Scary Fast“ se uskuteční v úterý 31. října ve velmi neobvyklém čase 1:00 středoevropského času. Bude streamována naživo na webových stránkách Apple, na YouTube kanálu a v aplikaci Apple TV.

Se zaměřením na nové Macy a možným překvapením v podobě iPadu mini slibuje akce „Scary Fast“ velká vylepšení výkonu a mnoho dalšího. Sledujte ji 31. října, abyste viděli všechna oznámení od Apple.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde