Klidový režim na iOS 17: Jak ho nastavit?

iphone v režimu klidu standby

Nejnovější iOS 17 představuje klidový režim. Jedná se o nový inteligentní režim zobrazení pro iPhony při nabíjení na šířku. Klidový režim má za cíl nabídnout okamžité praktické informace.

Zapnutí režimu klidového režimu

Pro zapnutí klidového režimu jednoduše položte váš uzamčený iPhone na bezdrátovou nabíječku nebo nabíječku Lightning v horizontální/na šířku orientaci. Klidový režim funguje nejlépe, když je telefon nakloněný, například na nabíjecím stojanu.

Klidový režim lze v nastavení iOS ručně zapnout nebo vypnout. Ve výchozím nastavení je zapnutý.

Přizpůsobení obrazovek Pohotovosti

klidovy rezim obrazovky

Pohotovost se skládá ze tří listovatelných obrazovek: Widgety, Fotografie a Hodiny. Každá obrazovka je přizpůsobitelná.

Klidový režim: Widgety

Obrazovka Widgety zobrazuje dva sloupce interaktivních widgetů, které lze nezávisle na sobě posouvat. Sloupce widgetů fungují podobně jako widgety na domovské obrazovce, s možnostmi jako Smart Rotate.

Přímo z klidového režimu můžete interagovat s tlačítky a ovládacími prvky widgetů. U neinteraktivních widgetů se zobrazí šipka pro klepnutí a spuštění aplikace. Dlouhým stiskem sloupce přidáte nebo odebere widgety.

Klidový režim: Fotografie

Obrazovka Fotografie zobrazuje snímky z vaší knihovny. Klepnutím na fotografii ji otevřete v aplikaci Fotky. Dlouhým stiskem a odemknutím pomocí Face ID změníte motivy jako jsou Příroda, Domácí mazlíčci, Města a získáte přístup k albům.

Klidový režim: Hodiny

Obrazovka Hodiny zobrazuje čas v různých přizpůsobitelných analogových a digitálních motivech. Některé motivy obsahují doplňující údaje, jako počasí a následující budík. Pro přepínání motivů použijte dlouhý stisk.

Oznámení, aktivity a Siri

Oznámení, aktivity a odpovědi Siri se zobrazují v klidovém režimu na celou obrazovku.

Chytré zobrazení podle lokality

Klidový režim si může zapamatovat, kterou obrazovku používáte na různých místech, například widgety v práci a hodiny na nočním stolku. Tato funkce související s MagSafe je stále ve vývoji, takže se dá očekávat budoucí vylepšení.

Závěr

Cílem klidového režimu je proměnit nečinný nabíjecí iPhone v praktický inteligentní displej. Režim nabízí rychlý přístup ke klíčovým informacím a zároveň šetří baterii.

2 KOMENTÁŘE

    • Zdravím, neustále zaplý displej v klidovém režimu je možný jen na iPhonech s „Always on“ displejem (iPhone 14 Pro, 14 Pro Max, 15 Pro a 15 Pro Max). U těchto modelů vypnete zhasínání displeje v klidovém režimu následovně: Nastavení –> Klidový režim –> Displej –> U možností vypínání displeje zvolte aby se nikdy nevypínal.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde