Apple tvrdí, že za přehřívání nových iPhone 15 může bug v iOS 17, ne hardware

iphone 15 zahrivani

Od svého uvedení na trh byl iPhone 15 vystaven kritice kvůli četným zprávám o nadměrném zahřívání. Uživatelé si na to stěřují různých platformách od X (dříve Twitter) až po Reddit. Apple tyto obavy řeší a slíbil nápravu. Ještě aby ne, když někteří zákazníci dali za prémiové modely až 48 000 Kč.

Software, nikoli hardware

Na rozdíl od spekulací na internetu, Apple objasnil, že problémy s přehříváním nejsou spojeny s čipem A17 Pro, titanovým rámem ani nově upraveným vnitřním uspořádáním. Jejich vyšetřování ukázalo tři možné příčiny zvýšení teploty v některých jednotkách iPhone 15 Pro:

  • Činnosti běžící na pozadí: Apple upozornil, že smartphony často zahřívají v prvních dnech po nastavení nebo obnovení kvůli zvýšenému množství probíhajících operací na pozadí. Tento jev je však u iPhone 15 výraznější.
  • Přetížení aplikací: Významné je, že několik aplikací, včetně velkých jmen jako Instagram a Uber, způsobuje po aktualizaci nadměrnou zátěž čipu A17 Pro. Apple spolupracuje s vývojáři aplikací, aby urychlil řešení tohoto problému.
  • Chyba v iOS 17: Apple identifikoval chybu v iOS 17, která se týká části uživatelů. Budoucí aktualizace chybu vyřeší.

Nadcházející aktualizace

V současné době Apple testuje iOS 17.1. Avšak bližší řešení by mohlo přijít s možnou aktualizací iOS 17.0.3.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde