Předobjednávky Apple iPhone 15 a iPhone 15 Pro začaly: bude v první vlně dost kusů?

předobjednávky iphone

Společnost Apple oficiálně zahájila předobjednávky pro nově představené modely iPhone 15 a iPhone 15 Pro. Nejnovější iPhony byly odhaleny dříve tento týden během zářijové keynote společnosti Apple a nyní mohou zákazníci objednat své telefony s dodáním 22.září.

Objednávat můžete u všech našich oblíbených, oficiálních Apple resellerů, jmenovitě:

Jak standardní série iPhone 15, tak vyšší řada iPhone 15 Pro jsou k dispozici k předobjednání od pátečního odpoledne. V minulosti Apple otevřel předobjednávky pro modely Pro s malým zpožděním, ale letos jsou spuštěny současně.

Dodání 22. září

Apple uvádí termín dodání 22. září pro všechny modely iPhone 15 zakoupené během období předobjednávky. To odpovídá oficiálnímu datu spuštění maloobchodního prodeje, které Apple oznámil na tomto týdenním uvedení.

Zákazníci, kteří rychle zadají své objednávky, mohou tedy očekávat, že příští pátek obdrží své nové iPhones. Některé modely se mohou rychle vyprodávat a dodací termíny mohou být mírně posunuty.

Cenové rozpětí základních verzí od 23 990 Kč do 35 990 Kč

Řada iPhone 15 nabízí možnosti v několika cenových bodech:

  • iPhone 15 – začíná na 23 990 Kč
  • iPhone 15 Plus – začíná na 26 990 Kč
  • iPhone 15 Pro – začíná na 29 990 Kč
  • iPhone 15 Pro Max – začíná na 35 990 Kč

Velikosti úložiště a konkrétní dostupnost barev mohou ceny mírně ovlivnit. Obecně jsou standardní modely iPhone 15 nejdostupnější, zatímco Pro a Pro Max jsou dražší.

Nové funkce lákají k upgradu

Letošní řada iPhone 15 přináší i přes mnohá zklamání pár významných nových funkcí, které lákají k upgradu:

  • Dynamický výřez kamery Island na všech modelech
  • Stále zapnutý displej
  • Vylepšená 48MP kamera na modelech Pro
  • Schopnost detekce nehod
  • Satelitní připojení pro nouzové situace
  • Nabíjecí port USB-C

V kombinaci s rychlejším výkonem díky nejnovějším čipům A16 a A17 tyto funkce činí modely iPhone 15 atraktivními upgrady, zejména pro ty, kteří stále vlastní starší generaci iPhone.

Omezení u dodavatelů mohou ovlivnit dostupnost

Jako u každého nového spuštění iPhone se Apple pravděpodobně setká s extrémně vysokou počáteční poptávkou, což může některé konfigurace udělat obtížně dostupné. Již nyní modely iPhone 15 Pro ukazují prodloužené dodací lhůty, takže nakupující by neměli váhat s uzavřením objednávek.

Ačkoli Apple a jeho dodavatelský řetězec pracovali na zlepšení odolnosti vůči nárazové poptávce, nejpopulárnější verze iPhone 15 budou s největší pravděpodobností o víkendu a v příštím týdnu v omezeném množství. Rychlé jednání je klíčové pro ty, kteří chtějí dodání v den spuštění.

Celkově zahájení předobjednávek iPhone 15 představuje vzrušující čas pro fanoušky Apple. Nová řada má všechny předpoklady stát se dalším obrovským úspěchem pro Apple, když zákazníci budou houfně upgradovat. Data o prvních prodejích zjistíme po uplynutí úvodního víkendu.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde