Apple Watch Ultra 2: první dojmy

Společnost Apple nedávno na své akci Wonderlust odhalila aktualizace svých vlajkových chytrých hodinek, Apple Watch Ultra 2 a Apple Watch Series 9. Nové hodinky mají na první pohled sice jen drobné designové úpravy, ale pod kapotou číhá výraznější vylepšení.

Apple Watch Ultra 2 zachovává odolný titanový design předchůdce

Apple Watch Ultra 2 si zachovává robustní titanový design svého předchůdce. Je dostupný ve stejné barvě Natural Titanium a velikosti 49 mm. I když se vizuálně téměř neliší, Apple přidal nové recyklované a uhlíkově neutrální řemínky, aby splnil své cíle v oblasti udržitelnosti. Displej Ultra 2 nyní dosahuje úctyhodné maximální jasu 3000 nitů, oproti 2000 nitům u původních Ultra, pro lepší viditelnost.

V hlavní roli Double Tap

Double Tap je gesto díky kterému mohou uživatelé dvojitým přiblížením palce a ukazováku spouštět přednastavenou akci, jako je třeba přijímání hovorů, odložení budíku nebo v kombinaci s iPhone vzdálené spuštění fotoaparátu.

Na základě dosavadních zkušeností se Double Tap jeví velmi propracovaně. Když je zkoušelo mnoho reportérů hned po představení, tak hodinky Ultra 2 většinou rozpoznaly všechna stisknutí a nenechaly se ošálit různými triky. Reportéři je zkoušeli ošálit například dotekem více prstů naráz nebo dotekem palce a kloubu prstu. Hodinky se však ukázaly jako velmi spolehlivé a reagovaly pouze tehdy, když se rychle přiblížil palec k bříšku ukazováčku.

Apple k rozpoznání toho, kdy je gesto správně provedeno, používá stejný mechanismus, který hledá anomálie v průtoku krve. Využívá u toho optického snímače srdečního tepu, akcelerometru a gyroskopu. Celý mechanismus je překvapivě přesný, ale párkrát hodinky gesto nerozpoznaly. Je to ale jen o chvíli cviku a vychytání pohybu pro 100% úspěšnost gesta.

Pohání ho nový čip S9 slibující o 30 % vyšší výkon

Hnacím motorem Apple Watch Ultra 2 je nový čip S9 SiP, který slibuje o 30 % vyšší výkon oproti původnímu modelu. To umožňuje rychlejší zpracování Siri přímo na hodinkách a podporuje již zmíněné gesto Double Tap. Výdrž baterie zůstává beze změny, až 36 hodin při běžném používání nebo 72 hodin v režimu úspory energie. Ultra 2 také rozšiřuje maximální nadmořskou výšku na 9000 metrů a nyní umí zaznamenávat hluboké potápění. Celkově se tak jedná o velké vylepšení především pro extrémní sportovce.

I když nejsou převratně odlišné, tak Ultra 2 přinášejí promyšlená vylepšení

Přestože se výrazně neliší od svých předchůdců, Ultra 2 nabízí zajímavá vylepšení. Jasnější displej, výkonnější čip S9, vylepšené senzory a intuitivní Double Tap by z nich mohly udělat ty nejlepší Apple hodinky dosud. Ale k potvrzení skutečného výkonu a výdrže baterie v reálném provozu budou potřeba plnohodnotné recenze. Sledujte další dojmy z používání a srovnání nových hodinek s předchozími generacemi.

Rekapitulace novinek v Apple Watch Ultra 2:

  • Nový čip S9 SiP
  • Jas 3000 nitů
  • Vylepšené měření jízdy na kole
  • Výdrž 36 hodin na jedno nabití (běžné používání)
  • Výdrž v úsporném režimu až 72 hodin.
  • Noční režim (podsvídení bez modrého a zeleného světla)
  • Siri přímo na zařízení díky čipu S9
  • Nové ciferníky
  • Čip U2 pro ultra-přesné lokalizační údaje.
  • Gesto dvojitého poklepání ukazováku a palce

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde