Problémy s funkcí Čas u obrazovky na iOS zařízeních a reakce společnosti Apple

ios cas u obrazovky

Funkce Čas u obrazovky, která byla uvedena společností Apple v roce 2018, měla sloužit jako nástroj pro rodičovskou kontrolu a omezení používání zařízení pro děti. Nicméně v poslední době se objevily stížnosti rodičů ohledně nespolehlivosti této funkce. Apple potvrdil existenci problémů a slibuje řešení, ale stále nebyl stanoven jasný časový rámec pro jejich opravu.

Popis funkce Čas u obrazovky

Funkce Čas u obrazovky je součástí operačního systému iOS a umožňuje rodičům nastavit omezení pro používání zařízení svých dětí. Rodiče mohou například omezit dobu používání aplikací, blokovat přístup k určitým webovým stránkám nebo sledovat statistiky času stráveného na zařízení. Tato funkce měla pomoci omezit nadměrné užívání chytrých telefonů a chránit děti před přílišným zapojením do digitálního světa.

Problémy a stížnosti rodičů

Avšak v poslední době se začaly objevovat stížnosti rodičů ohledně nespolehlivosti této funkce. Někteří rodiče se potýkají s tím, že nastavení Čas u obrazovky se samo resetuje, což znamená, že jejich děti mají neomezený přístup k zařízení. Další stížnosti zahrnují problémy se synchronizací nastavení mezi různými iOS zařízeními v rodině.

Reakce společnosti Apple

Společnost Apple potvrdila existence problémů s funkcí Čas u obrazovky a vyjádřila se k nim pro média. Uvedla, že pracuje na řešení těchto problémů a slibuje další aktualizace, které by měly zlepšit situaci. Nicméně, přes slibované aktualizace, zatím nebyl stanoven jasný časový rámec, kdy by měly být problémy opraveny.

Historie funkce Screen Time

Funkce Čas u obrazovky byla uvedena společností Apple spolu s iOS 12 v roce 2018. Byla přivítána rodiči jako užitečný nástroj pro sledování a omezení používání zařízení jejich dětmi. Od té doby prošla několika aktualizacemi, které měly zlepšit její funkčnost a spolehlivost. Nicméně problémy se stále objevují a někteří rodiče se začínají obracet k alternativním řešením pro rodičovskou kontrolu.

Závěrečné shrnutí

Funkce Čas u obrazovky na iOS zařízeních měla být užitečným nástrojem pro rodičovskou kontrolu a omezení používání zařízení pro děti. Nicméně problémy s její spolehlivostí způsobují frustraci rodičů. Apple slibuje řešení, ale zatím není jasný časový rámec. Rodiče tak zůstávají ve střehu a doufají, že se problémy s funkcí Čas u obrazovky brzy vyřeší.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde