Siri v češtine: nové indicie od Applu

siri cesky uz brzy
Pracovní pozice v týmu Siri

Objevily se nové indicie, které naznačují, že možná bude v blízké době umět Siri česky. Těmi indiciemi jsou nově vypsané pracovní pozice na oficiálních stránkách Applu. První pozicí je Technical Translator – Czech a druhou je Siri Annotation Analyst – Czech Speaking. Podívejte se v našem článku jaký je popis inzerovaných pozic, jak by mohly souviset s překladem Siri do češtiny a kdy bychom se mohli překladu dočkat.

První pozice – Technical Translator

U první pozice je Apple hledá překladatele, který hovoří plynule jak Česky, tak i Anglicky. V popisu pracovní pozice je i uveden konkrétní tým, ve kterém by uchazeč pracoval. Konkrétně je uvedeno „Join the team responsible for the localisation of Apple software and Siri.“, co v překladu znamená „Přidej se do týmu zodpovědného za lokalizaci software od Apple a Siri“. Je tak možné, že se bude opravdu jednat o překlad Siri, ale také se může jednat o překlad jiného software.

Druhá pozice – Siri Annotation Analyst

Druhá pozice má v popisu přímo informace o práci v týmu, který se stará o Siri a opět je požadavkem vysoká úroveň anglického a českého jazyka a to včetně excelentní znalosti gramatiky a korektury. V popisu pracovní pozice se píše: „…you’ll listen and transcribe audio files and evaluate Siri’s response and language usage, from customers who have opted in to the grading program. You’ll use your language and cultural knowledge, along with analytical skills, to evaluate responses against guidelines.„. Ve zkratce to znamená, že uchazeč by na této pracovní pozici poslouchal a přepisoval audio soubory a hodnotil odpovědi od Siri v češtině.

Kdy bude Siri umět česky?

Přestože to vypadá opravdu nadějně a je možné, že Apple opravdu začíná na překladu Siri pracovat, nejspíš si ještě počkáme. Optimistickým odhadem je vydání v iOS 15, kterého se dočkáme za necelý rok, ale pokud práce na překladu teprve začínají, tak se můžeme také dočkat až v iOS 16. Nezbývá nám tak nic jiného, než si počkat na WWDC 2021, kdy by mohlo proběhnout první oficiální odhalení nového překladu. Je však potřeba dívat se na tyto spekulace s odstupem, protože zatím není nic oficiálně potvrzeno.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde