Novinky ze 17. týdne 2020

apple novinky ze 17 tydne

V 17. týdnu roku 2020 jsme se dočkali mnoha nových spekulací o chystaných zařízeních od Applu. Objevily se také první recenze Magic Keyboard, novinky v aplikaci Facebook a aplikace Apple Music pro Samsung Smart TV.

iPhone SE Plus v roce 2021

iphone se plus na zacatku 2021

Tento týden jsme se dočkali začátku prodeje iPhone SE 2. generace. Vzápětí jsme se dozvěděli, že by měl Apple příští rok vydat nový iPhone SE Plus. O tom informoval známý analytik Kuo. Zmínka o stejném modelu se podle webu 9to5mac údajně objevuje i v kódu iOS 14. Vypadá to tak, že bychom se mohli tohoto modelu opravdu dočkat. Můžeme očekávat, že by tento model mohl vycházet z iPhone 8 Plus a podobně jako iPhone SE (2020) dostane navíc minimálně mírně vylepšený fotoaparát a nový procesor.

První dojmy z Magic Keyboard

první dojmy z magic keyboard - vysoka cena, kvalitni zpracovani

Světlo světa spatřily první recenze klávesnice pro iPad Pro, Magic Keyboard. Pozitiva jsou, že si většina uživatelů pochvaluje kvalitu zpracování a pro běžné uživatele se díky ní stává iPad Pro náhradou za MacBook. Mezi negativa patří vysoká cena, hmotnost, nastavitelnost pozorovacích úhlů a absence funkčních kláves. Více se dozvíte v našem článku o prvních recenzích Magic Keyboard

Novinky na Apple TV+

defending jacob nově na apple tv+

Minulý týden byl na Apple TV+ přidán další očekávaný seriál: Defending Jacob. Tato dramatická minisérie má aktuálně hodnocení 83 % na CSFD, což je velmi slušné. Podívejte se na celkový přehled dubnových novinek na Apple TV+ i s trailery.

Macy s ARM procesory

macy s arm procesory uz v 2021

Bloomberg vydal zprávu, že očekává vydání prvního Macu s ARM procesorem už v roce 2021. Procesor by měl vycházet z chystaného Apple A14 a měl by nabídnout celkem 12 jader. Přečtěte si kompletní informace o možných ARM procesorech pro Mac.

iMac s 23palcovou obrazovkou

imac s 23palcovou obrazovkou na podzim 2020

China Times informovalo, že iMac s 21,5palcovou obrazovkou by měl na podzim dostat aktualizovanou verzi s menšími rámečky a tím pádem větší, 23palcovou, obrazovkou. Znamenalo by to pravděpodobně, že bychom se dočkali i náhrady za 27palcovou verzi, která by mohla mít obrazovku ve velikosti okolo 29 palců. Jedná se zatím pouze o spekulaci, přesto tento krok zní logicky.

Tmavý režim ve Facebooku

tmavy rezim na facebooku na ios

Po Messengeru a Instagramu se dočká tmavého režimu také Facebook. Režim by mělo být možné vypínat a zapínat v nastavení přímo v aplikaci. Mělo by být také možné nastavit rozvrh pro automatickou změnu režimu.

Apple Music na Samsung Smart TV

apple music na samsung smart tv

Poté, co se před týdnem webová verze Apple Music přesunula z beta verze, dorazilo Apple Music tento týden i na chytré televize od Samsungu. Jak uvádí Samsung v tiskové zprávě, aplikace je přístupná pro chytré televize z roku 2018 a novější.

Porsche rádia s CarPlay pro modely ze 70. let

Na závěr máme zajímavost od automobilky Porsche, která vydala nová rádia s podporou Apple CarPlay. Ta jsou nyní dostupná dokonce i pro modely ze 70. let. Pokud doma máte nějaký historický kousek, pak můžete upgradovat jeho rádio a užít si propojení s vaším iPhonem.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde