První recenze Magic Keyboard s iPadem Pro

recenze magic keyboard s ipadem pro

Minulý týden se začala prodávat nová Magic Keyboard a nyní máme první zahraniční recenze na tuto klávesnici s touchpadem, která je dostupná pro iPady Pro. Připravili jsme pro vás výběr toho, co si v ní recenzenti pochvalovali a naopak co se jim nelíbilo. Plusy a mínusy z aktuálních hodnocení jsou velmi podobné. Můžeme je shrnout takto:

Plusy

  • Perfektně se na ní píše
  • Podsvícené klávesy
  • Perfektní touchpad
  • Robustnost

Mínusy:

  • Vysoká hmotnost
  • Velká tloušťka iPadu s klávesnicí v zavřeném stavu
  • Vysoká cena
  • Chybí funkční klávesy (F1 až F12)
  • Pozorovací úhel jen v rozsahu 90 až 130 stupňů

Porovnání s MacBookem Air

Přestože MacBook Air a iPad Pro jsou úplně odlišná zařízení a mají každé svou cílovou skupinu, srovnáme alespoň základní paramtery: hmotnost a cenu.

Hmotnost

Kombinace Magic Keyboard s 12,9palcovým iPadem Pro (1351 g) je těžší, než 13palcový Macbook Air (1290 g) a téměř stejně těžká, jako 13palcový MacBook Pro (1370 g). Samotný iPad Pro váží 641 gramů. 11palcový iPad Pro (471 g) už je na tom s váhou lépe než jeho větší verze a v kombinaci s Magic Keyboard váží 1072 g.

Cena

Při porovnání jednotlivých 11palcových a 13palcových kombinací iPadu Pro s Magic Keyboard proti MacBooku Air opět zvítězí MacBook Air, který nabízí v základní konfiguraci i větší paměť. MacBook Air je tak nejen lehčí, ale také levnější. Samozřejmě, že zařízení jsou úplně jiná a cílí na jiné uživatele.

MacBook Air (256 GB)11″ kombinace (128 GB)13″ kombinace (128 GB)
Cena29 990 Kč31 980 Kč38 980 Kč

Jak vypadalo hodnocení Magic Keyboard v jednotlivých recenzích?

Engadget.com

Na Engadget ohodnotili klávesnici jako řešení, které není ideální a je navíc drahé. Přesto však její technické zpracování, které vychází z vyladěných klávesnicí v MacBoocích, dělá z Magic Keyboard aktuálně nejlepší řešení, které vám umožní být produktivní na iPadu Pro.

Recenze je uzavřena tak, že iPad Pro je perfektní tablet a po přidání Magic Keyboard se začíná blížit počítači. Perfektně se na něm píše a touchpad je perfektní. Pokud nehledíte na peníze, pak autor vidí Magic Keyboard jako nejlepší klávesnici pro iPad. 

Gearpatrol

Tato recenze popisuje psaní na nové Magic Keyboard jako zábavu. Vyzdvihuje nastavitelné podsvícení kláves, které lze ale ovládat pouze přes nastavení a nikoliv pomocí funkčních kláves, jako na MacBooku. Podsvícení kláves lze nastavit i automaticky, podle okolního světla. Autor zdůrazňuje, že nevyužívá žádné grafické editory a ani není programátor, a proto je pro něj nyní iPad Pro díky Magic Keyboard dostatečnou náhradou MacBooku.

Mobilesyrup.com

V recenzi si autor stěžuje na chybějící podporu trackpadu v některých aplikacích, jako jsou třeba ty od Adobe. To by, ale měl být pouze dočasný problém. Recenzi uzavírá myšlenkou, že pokud jste svou práci schopni dělat za pomocí aplikací dostupných na iPadu, pak pro vás tato kombinace skvěle nahradí MacBook.

TechCrunch

V recenzi se autor hodně zaměřuje na kvalitu kláves a porovnává je s MacBookem Air, Pro a klávesnicí Folio. Celkově Magic Keyboard hodnotí jako stvořenou pro každého, kdo má práci, která je založená na psaní.

The verge

The Verge v recenzi přidávalo porovnání s tabletem Surface. Opět vyzdvihli kvalitu provedení touchpadu. Pochvaly se dočkala také rychlost reakce na pohyb na touchpadu v iPadOS. Jako velkou nevýhodu hodnotili podporu touchpadu v aplikacích třetích stran.

Videorecenze Magic Keyboard

iJustine

Pro Youtuberku iJustine už iPad Pro s Magic Keyboard nahradil při většině úkonů MacBook. Jako jeden z hlavních benefitů hodnotí nastavitelnost pozorovacího úhlu a kavalitu klávesnice.

The Verge

Podle této videorecenze nepřidává Magic Keyboard iPadu Pro, jako tabletu, žádnou hodnotu oproti jiným klávesnicím. Pokud ale chcete iPad Pro používat i jako náhradu notebooku, pak je ideální variantou.

MrExitStrategy

Ve videu je porovnána Magic Keyboard s klávesnicí Folio. Recenzent ukazuje jak upravit intenzitu podsvícení kláves, prochází gesta a hodnotí možné pozorovací úhly.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde