Apple představil AirPods Pro. Co nového přináší?

specifikace airpods pro

Apple představil dlouho očekávaná bezdrátová sluchátka AirPods Pro. Pojďme si shrnout, základní fakta:

  • Začátek prodeje 30. října,
  • cena: 7290,- Kč,
  • aktivní potlačení hluku,
  • špunty ve třech různých velikostech,
  • odolnost proti potu a pokapání,
  • výdrž až 4,5 hodin poslechu,
  • čip H1 umožňující příkaz „Hey Siri“,
  • nutnost použití s iOS 13.2.

Apple vydal tiskovou zprávu, kde oznámil představil Apple AirPods Pro a o jejich oficiální specifikace.

Funkce

Hlavní funkcí, na kterou lákají nové AirPods, je aktivní potlačení okolního hluku díky špuntům, které fungují jako těsnění a pomocí externího mikrofonu, který je namířen směrem ven a neustále snímá okolní ruch a interního mikrofonu, který snímá zvuk v uchu. Sluchátka na základě údajů z externího a interního mikrofonu vysílají signály, díky kterým potlačí okolní zvuk dříve, než se dostane do ucha a korigují zvuk, aby zněl lépe. Tato korekce zvuku probíhá až 200krát za sekundu a nabízí díky tomu mnohem intenzivnější a kvalitnější zážitek z poslechu hudby ve srovnání s AirPods 2. Sluchátka také nabízejí režim propustnosti, který vypne potlačení okolního hluku a nechá okolní zvuk proniknout do ucha. Díky tomu uslyšíte okolní zvuk jasně a zřetelně.

Hardware

Jak jsme výše zmínili, AirPods Pro přicházejí s externím a interním mikrofonem a špunty. Silikonové špunty jsou v balení ve třech různých velikostech, ze kterých si podle Apple vybere každý. O výkon se stará čip H1, který známe z AirPods 2. Tento čip umožňuje zejména aktivaci Siri pomocí prostého povelu „Hey Siri“, delší poslech a vyšší výkon. Pro ovládání je na konci sluchátek umístěn tlakový snímač, který umožňuje ovládání hudby, hovorů a přepínání mezi režimem aktivního potlačení hluku a režimem propustnosti. Dočkali jsme se také odolnosti proti potu a vodě, kterou potvrzuje certifikace iPX4.

Výdrž baterie

Sluchátka jsou schopna hrát na jedno nabití v režimu aktivního potlačení hluku až 4,5 hodiny a v režimu propustnosti dokonce až 5 hodin. Při průběžném nabíjení z krabičky dokážou hrát celkem až 24 hodin.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde