Zákaz prodeje Apple Watch Series 9 a Ultra 2 v USA od včerejška oficiálně platí

prodej apple watch v USA definitivně zakázán

Apple nyní čelí zákazu prodeje svých nejnovějších modelů chytrých hodinek, Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2, ve Spojených státech. Tento zákaz je výsledkem patentového sporu s lékařskou technologickou společností Masimo, který se týká technologie senzoru kyslíku v krvi integrovaného v těchto modelech. Prezident USA mohl toto rozhodnutí vetovat, avšak se pro to nakonec nerozhodl. Platnost zákazu je od 26.12.

Předcházející události

Spor se začal vyvíjet poté, co Komise pro mezinárodní obchod (ITC) v říjnu rozhodla, že senzor kyslíku v krvi v Apple Watch Series 9 a Ultra 2 porušuje dva patenty společnosti Masimo. Toto rozhodnutí bylo posléze předáno Bidenově administrativě k prezidentskému přezkumnému období, během kterého mohl prezident Biden rozhodnutí vetovat. Avšak prezident se rozhodl nezasahovat a zákaz tak nabyl platnosti.

Důsledky zákazu

V důsledku tohoto rozhodnutí Apple přestal prodávat tyto modely v USA jak online, tak v kamenných obchodech. Zákaz znamená, že nové jednotky Apple Watch Series 9 a Ultra 2 nesmí být dováženy do Spojených států, což ovlivní jejich dostupnost na trhu. Zákaz se však netýká jiných modelů Apple Watch, jako je Apple Watch SE, které zůstávají v prodeji.

Možnosti dalšího vývoje

Apple ve svém prohlášení uvedl, že podniká všechna potřebná opatření, aby se tyto modely vrátily na americký trh co nejdříve. Společnost také plánuje podat odvolání proti rozhodnutí ITC u amerického federálního odvolacího soudu. Mezitím jsou tyto modely stále k dispozici u třetích stran, jako jsou Amazon a Best Buy, dokud se nevyčerpají jejich zásoby. Apple také pracuje na softwarovém řešení, které by mohlo problém obejít.

Závěr

Zatímco situace se vyvíjí, zákaz prodeje dvou hlavních modelů Apple Watch v USA představuje významný obrat v obchodní strategii a produktové dostupnosti společnosti Apple. Zdá se, že společnost je odhodlána řešit tento problém jak právními, tak technickými prostředky, aby obnovila prodej svých předních modelů chytrých hodinek.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde