V následujících dnech se dočkáme nových Maců, tvrdí Gurman

nový imac představen v řijnu

Podle nejnovějších informací od Marka Gurmana z Bloombergu se zdá, že Apple plánuje akci zaměřenou na Mac někdy kolem 30.-31. října. Očekává se, že během tohoto oznámení produktu bude představena nová verze 24palcového iMacu s aktualizovanými komponentami.

Gurman věří, že Apple by mohl na akci také odhalit aktualizované modely MacBook Pro o velikosti 14 a 16 palců. Ačkoliv se vysoce výkonná řada MacBook Pro aktualizovala v lednu 2022 s čipy M2 Pro a M2 Max, Gurman považuje za možné, že letos dojde k další aktualizaci s novějšími procesory.

24palcový iMac čeká upgrade na čip M3

24palcový iMac je aktuálně jediným Macem, který stále běží na původním čipu M1. Gurman již dříve informoval, že další generace konzumního iMacu přeskočí čip M2 a přejde přímo na procesor M3. To by přineslo patrný nárůst výkonu.

Kromě vylepšeného čipu se pro nový iMac neočekávají žádné významné designové změny. Apple by mohl provést menší vylepšení displeje, ale celkový vzhled a pocit z all-in-one desktopu by měl zůstat stejný jako u současného modelu.

Náznaky ukazují na brzké oznámení Maců

Několik indicií naznačuje, že nové Macy jsou těsně za rohem. Gurman poznamenává, že dodací lhůty pro nákup různých modelů Mac se na webu Apple posunuly na polovinu listopadu. Omezená dostupnost je běžná těsně před spuštěním nových modelů.

Dále Gurman uvádí, že maloobchodní prodejny Apple zaznamenávají nízké zásoby iMacu, 13palcového MacBooku Pro a MacBooků Pro o velikosti 14/16 palců. Zdá se, že Apple snižuje zásoby před uvedením aktualizovaných verzí těchto populárních Maců.

Ačkoliv zatím nic není potvrzeno, Gurman věří, že poslední říjnový týden je nejpravděpodobnějším termínem pro další akci Apple týkající se Macu a spuštění produktů. Konference o hospodářských výsledcích společnosti je také naplánována na 3. listopadu, což souzní s potenciálními oznámeními Mac v pozdním říjnu.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde