Kde se vzal uniklý kód iOS 14?

zdrojovy kod iOS 14 unikl

Poslední dobou na internetu zesiluje vlna novinek o chystaném operačním systému iOS 14, které údajně pocházejí z „uniklého zdrojového kódu“. Je zřejmé, že s blížící se WWDC 2020, na které bude iOS 14 představen, se bude zvětšovat množství „zaručených“ informací o chystaných novinkách. Podíváme se proto, kde pravděpodobně zdrojový kód unikl a zda je věrohodný.

Jak unikl iOS 14

Každý rok se nalezne několik úniků částí kódu chystaného iOS, ale letos poprvé unikl celý zdrojový kód. Podle pátrání serveru Motherboard je za to zodpovědný některý ze článků v dodavatelském řetězci v Číně, který měl k dispozici vývojářskou verzi iPhone 11 s prosincovou verzí iOS 14. Podle neoficiálních informací od hackerů byl tento iPhone prodán za několik tisíc dolarů. Následně z něj byla extrahována prosincová verze iOS 14, která byla dále prodávána zejména hackerům. Nezávislí experti na bezpečnost potvrdili Motherboardu, že se také dostali ke kódu iOS 14.

Reakce zaměstnanců Applu

Apple se odmítl nějak oficiálně vyjádřit ke spekulacím o úniku iOS 14. Motherboard se proto zeptal zaměstnanců Applu, kteří se vyjádřili anonymně. Tito zaměstnanci však nepřinesli žádné zajímavé informace, protože o úniku údajně nevěděli. 

Opravdu je se jedná o iOS 14?

Motherboard komunikoval se třemi zdroji, které ověřil tak, že jednotlivé informace od každého zdroje vzájemně porovnával. Tyto informace od tří nezávislých zdrojů byly totožné a souhlasily s verzí zdrojového kódu, ke které se dostali i redaktoři Motherboardu. Jeden zdroj také sdělil, že údajně existuje síť lidí, kteří k mají přístup k těmto únikům. 

Přestože to vypadá, že se opravdu jedná o únik iOS 14, stále je tato verze nyní už 5 měsíců stará a může se lišit od verze, která bude zveřejněna za měsíc. Pokud vás zajímá souhrn všeho, co bylo zatím objeveno v uniklém kódu, můžete si přečíst náš souhrn o iOS 14

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde