Novinky z 16. týdne 2020

novinky o apple ze 16. týdne

Minulý týden byl doslova přesycený informacemi o novém iPhone SE. Po představení 15. dubna následovalo o dva dny později zahájení předobjednávek. O tomto tématu jsme už napsali mnoho, proto jen zmíníme, že prodej začíná 24. dubna a kompletní informace naleznete v souhrnu o iPhone SE.

iphone se 2 barvy

Ve stínu vydání nového iPhone začal i prodej Magic Keyboard pro iPad Pro. Toto sofistikované pouzdro, které má navíc klávesnici s touchpadem a dokáže sloužit jako nabíjecí stojan, můžete koupit od 8890 Kč. Pokud máte iPad Air 3. generace nebo iPad 7. generace, pak si můžete zakoupit levnější alternativu od Logitechu za 3799 Kč. Obě pouzdra můžete zakoupit přímo na stránkách Apple.

Vyšla první a následně i druhá veřejná beta verze iOS 13.4.5 a iPadOS 13.4.5. Tyto aktualizace nepřinášejí nic nového a pouze přináší opravy chyb. Zajímavější je beta verze macOS 10.15.5, která navíc k opravám chyb přináší funkci pro řízení zdraví baterie. Díky té by se měla prodloužit životnost baterie novějších Macbooků Pro a Air. Pokud vás tato funkce zaujala, můžete si přečíst bližší informace jak funguje a jak ji vypnout.

Bloomberg vydal zprávu, ve kterém předpovídá příchod náhlavních sluchátek od Applu. Sluchátka by měla mít vyměnitelné části, které budou držet za pomocí magnetů. Dorazit by měly hned dvě verze, které se budou lišit v použitých materiálech. První verze bude prémiová a druhá zaměřená na fitness. Sluchátka by měla přinést funkce, které známe z AirPods Pro.

Koncept od curved.de kombinuje vzhled HomePodu a sluchátek od Beats

Webová verze Apple Music se přesunula z beta verze a je nyní dostupná na music.apple.com. Tato verze je zejména pro uživatele, kteří používají operační systém Windows, a tak nemají zabudovanou aplikaci pro Apple Music.

Vzhledem k vydání iPhone SE se nyní zaměřují spekulace na následující model, iPhone 12.

První spekulace se týká datumu představení, které nejspíš nebude klasicky v září, ale v důsledku opatření proti koronaviru bude posunuto. Banka Goldman Sachs ve své spekulaci zmiňuje očekávané představení v listopadu 2020.

Druhá spekulace se týká vzhledu iPhone 12 Pro Max. Podle schématu, které údajně uniklo z továrny Foxconnu a bylo prodáno výrobci zadních krytů, by měl nový model přinést:

  • Větší OLED displej (6,7 palců) s menšími rámečky,
  • 4 objektivy,
  • tenčí tělo s výraznějšími prvky antény,
  • Smart konektor. 

Je jasné, že podobných „úniků“ o iPhone 12 nás v následujících měsících bude ještě čekat mnoho. Podobně jako tomu je s každým novým iPhonem.

ZANECHAT KOMENTÁŘ

Prosím zadejte svůj komentář
Prosím zadejte své jméno zde